banner564

“Beklenilen adım”

Recep Tayyip Erdoğan'ın, Ahmet Davutoğlu'nu AK Parti Genel Başkan adayı olarak açıklaması, dünyada da büyük yankı uyandırdı

“Beklenilen adım”
banner598
Cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nu AK Parti Genel Başkan adayı olarak açıklaması, dünyada da büyük yankı uyandırdı.
Çin'de Şinhua ajansı, Dışişleri Bakanı Davutoğlu'nun, Türkiye'nin yeni başbakanı olacağını vurgularken, Cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ''Bizim parti başkanlığı için adayımız Ahmet Davutoğlu'' sözlerini aktardı. Birçok dilde yayın yapan Çin Uluslararası Radyosu da "Yeni Başbakan Davutoğlu olacak" başlıklı haberinde, Cumhurbaşkanı seçilen Erdoğan'ın AK Parti Genel Başkanı ve dolayısıyla başbakan adayının Dışişleri Bakanı Davutoğlu olduğunu yazdı. 
Rus haber ajansı İTAR-TASS da Davutoğlu'nun aday gösterilmesiyle ilgili, "beklenilen adım" yorumunu yaparak, beş yıllık dışişleri bakanlığı döneminde ilkeli ve sert bir politikacı izlenimi bırakan Davutoğlu'nun, Erdoğan'ın sağ kolu olduğunu belirtti.  Kommersant gazetesine göre, Davutoğlu'nun belirlediği dış politika doktrini sayesinde Erdoğan uluslararası arenada hem kendisi hem de ülkesi için itibar kazandı.

"Davutoğlu'nun şanslı günü"
Türkiye'deki siyasi gelişmeleri yakından izleyen Azerbaycan medyası da Davutoğlu'nun aday gösterilmesine geniş yer ayırdı. Haberi "Davutoğlu'nun şanslı günü" başlığıyla manşete çıkaran Telegraf gazetesi, "AK Parti'de yeni dönem başlıyor" başlığıyla hazırladığı tam sayfa haberde, Azerbaycanlı siyaset bilimcilerin Davutoğlu'yla ilgili görüşlerine yer verdi. Gazeteye konuşan Milli Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanı Natig Miri, Davutoğlu'nun başarılı bir seçim olduğunu söyleyerek onun güçlü bir siyasetçi ve kişilik olarak Türkiye'ye iyi puan kazandıracağını ve yeni bir nefes getireceğini belirtti.

Güncelleme Tarihi: 23 Ağustos 2014, 09:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474