banner564

Bize tehdit sökmez

ABD’ye tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan "81 milyonluk stratejik ortağınızı, bir papaza değişiyorsunuz" dedi:

Bize tehdit sökmez
banner598

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Rize'de, dövizdeki hareketliliği değerlendirdi. Amerika Birleşik Devletleri'ne tepki gösteren Cumhurbaşkanı, "81 milyonluk stratejik ortağınızı, bir papaza değişiyorsunuz. Öyle Türkiye'ye tehdit sökmez. Biz hukuk devletiyiz " dedi. Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump'ın Rahip Brunson tehditlerine "Ölürüz de aşağılanmaya rıza göstermeyiz" yanıtını verdi. Ordu'daki temaslarını tamamlayan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsmail Kahraman Kültür Merkezi'nde düzenlenen AK Parti Rize İl Başkanlığı Genişletilmiş İl Danışma Meclisi toplantısına katıldı. 

Son günlerde döviz kurlarındaki dalgalanmanın bahane edilerek, Türkiye'nin başında kara bulutlar dolaştırılmaya çalışıldığının altını çizen Erdoğan, “Tabii meselenin dolar olmadığını, avro olmadığını, altın olmadığını biz gayet iyi biliyoruz. Bunlar ülkemize karşı açılan ekonomik savaşın kurşunlarıdır, gülleleridir, füzeleridir. Biz elbette bunlara karşılık vermek için gereken tedbirleri aldık, alıyoruz.  Sanıyorlar ki döviz kurunu zıplatınca Türkiye yıkılacak” dedi. 

Daha çok çalışacağız
“Tüm dünyaya ekonomik savaş ilan eden, yaptırım tehditleriyle ülkeleri haraca bağlayan bu düzeni asla kabul etmiyoruz” diyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: Devlet olarak, alacağımız tedbirler üzerine ilgili bakanlıklarımız, kurumlarımız gece gündüz çalışıyor. En büyük ticaret hacmine sahip olduğumuz Çin, Rusya, İran, Ukrayna gibi ülkelerle ticaretimizi milli para birimlerimiz üzerinden yürütmeye hazırlanıyoruz. Şayet Avrupa ülkeleri de dolar cenderesinden çıkmak istiyorlarsa onlarla da benzer bir sistemi kurmaya hazırız. Gerek bu yöntemle gerek diğer alternatifleri devreye sokarak, orta vadede ülkemizi döviz kuru operasyonlarından kurtarmakta kararlıyız. 
Türkiye'nin dostluğuna ihtiyacı olmayanlara kendilerinin de ihtiyacı olmadığına dikkati çeken Erdoğan, "Kurmuş, faizmiş, cezaymış, yaptırımmış, hiçbiri umurumuzda değil. Biz bu günlere milletimize güvenerek, milletimizle birlikte mücadele ederek geldik. Bundan sonra da aynı şekilde bu yola devam edeceğiz. Daha çok çalışacağız, daha çok üreteceğiz, daha çok mücadele edeceğiz. Bizim krizden çıkış formülümüz budur. Hep söylüyorum, kimseden inayet beklemeyeceğiz, kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz." şeklinde konuştu. 

“Ey Kılıçdaroğlu sana ne oluyor?”
“Biz birilerinin bize saldırısını anladık da ey Kılıçdaroğlu sana ne oluyor?” diye soran Erdoğan “Yeni bir genel sekreter atadı. Sayın Hamzaçebi’ye teşekkür ediyorum. Fakat genel başkanı ondan hiç nasibini almamış. O başka telden çalıyor o başka telden çalıyor. Kılıçdaroğlu ağzınla kuş tutsan avucunu yalarsın avucunu. Sen zannediyor musun bu döviz baronlarını yanında yer aldığında sana bu ülkede paye verecekler. Asla. Bunca zamandır girdin kaybettin, girdin kaybettin hala koltuğu bırakamadın. Ama koltuk seni bıraktı. Şimdi de döviz baronlarıyla hareket ediyorsun. Sana bir şey mi gelecek oradan biz emin adımlarla yolumuza devam ediyoruz. Ey milletim bu gafillere Türkiye’nin nasıl bir ülke olduğu göstermeye hazır mıyız? Bu gafillere içte ve dışta Türkiye’nin nasıl bir halk olduğunu göstermeye var mıyız ?” diye konuştu.

Türkiye’ye tehdit sökmez
Yeni bir Türkiye kurduklarını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:
Bu görevi bize verdiniz, biz de bu göreve layık olacağız. İnşallah tarih 24 Haziran'ı böyle kaydedecek. Ama bunun mimarı sizsiniz ve bunun mimarları olarak sizler anılacaksınız. Bizler de bu yolda emin adımlarla yürüyeceğiz. Son zamanlarda bir şeyler oluyor. Hepten boş vermişim ona, kafayı taktığımız yok. Amerika Birleşik Devletleri, stratejik ortağı olan 81 milyonluk Türkiye'ye sırtını dönüyorsa kusura bakmasın. Bu Türkiye'yi bir tane papaza değişiyorsa kusura bakmasın. Biz bu yolda emin adımlarla yürüyoruz. Biz stratejik ortağız. Stratejik ortağına bu şekilde davranan Amerika bizleri rahatsız etmiştir, üzmüştür. Dolayısıyla öyle bizi tehditle bir yere çekmeye kalkan kusura bakmasın. Öyle Türkiye'ye tehdit sökmez. Biz hukuk devletiyiz. Hukuk devleti olarak da hukukun dışına asla çıkmayız. Onların doları varsa bizim de Allah’ımız var. Böyle yürüdük biz bu yolda, böyle yürüyeceğiz.

Daha neler yapacağız, neler?
IMF'ye 23,5 milyar dolarlık borcu sıfırladıklarını hatırlatan Erdoğan, "Merkez Bankasında 27,5 milyar dolar döviz rezervimiz vardı. Başbakanlığım döneminde bunu 136 milyar dolara kadar çıkardık mı çıkardık. Şimdi düşmüş 102'ye, düşebilir. Tekrar çıkar. Kazanan da biziz, eyvallah harcayan da biziz. Biz bunları daha iyi noktaya getiririz. Bunlardan dolayı hiçbir endişemiz yok. Yeter ki sizler gibi kardeşlerim, inançlı, azimli, kararlı bir milletim olsun. Çalışır üretir, dünya pazarlarına da gireriz." dedi. 24 Haziran'ın Türkiye'de bir devrin kapanışı, yeni bir dönemin başlangıcı olduğunu belirten Recep Tayyip Erdoğan, "Artık parlamenter demokrasinin yerine başkanlık sistemi ikame edildi. Bunun kararını siz verdiniz. Sizinle beraber bu verdiğiniz kararda, şimdi bu yolda yürüyoruz. Bu kardeşinizi başkan seçmek suretiyle artık yeni bir dönemin adımlarını çok daha farklı atacağız. Türkiye'mizi, muasır medeniyetler seviyesinin üstüne farklı bir şekilde çıkaracağız." diye konuştu. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473