banner564

"Bu acı hepimizin"

Şişli'deki asansör kazası hakkında adli soruşturmanın devam ettiğini belirten Arınç, olayda hayatını kaybedenler ve yakınları için de devletin gereğini yapacağını belirtti

banner598
Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında açıklama yaptı, gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.  Bakanlar Kurulu'nda İstanbul’da meydana gelen iş kazası ve kazada hayatını kaybeden 10 işçiyle ilgili olayın araştırılmasının gündeme geldiğini anlatan Arınç, yaklaşık 3 saat boyunca facia üzerine ilgili bakanların olayın meydana gelişi, öncesi ve sonrasıyla muhtemel sebepleri konusunda fikirlerini ifade ettiklerini bildirdi. İşçilerin asansörün 31. kattan düşmesi suretiyle hayatlarını kaybettiklerini hatırlatan Arınç, "Bu sadece İstanbul’da ve kendi çevrelerinde değil şüphesiz hepimiz için de büyük bir acı oldu, büyük bir kayıp oldu, fevkalade üzüldük. Allah’tan rahmet diliyoruz genç arkadaşlarımıza. Yakınlarına ve milletimize başsağlığı diliyorum" diye konuştu.

"Adli soruşturma devam ediyor"
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in kazanın hemen ardından olay yerine intikal ettiğini ve Başbakan Davutoğlu'nun bilgilendirildiğini anımsatan Arınç, "Sayın Faruk Çelik’in konu hakkında verdiği bilgileri etraflıca dinlemiş olduk. Daha sonra şüphesiz İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından bir  adli soruşturma başlatıldı, bu adli soruşturma devam ediyor. Olayın meydana gelmesiyle ilgili olarak idari bakımdan bir sorumluluk var mıdır? Hemen hemen her olaydan, özellikle ölümlü olaylardan sonra adli soruşturma yalnız kalmıyor, idari soruşturma da devam ediyor" bilgisini verdi.  Kazaya ilişkin ilgili bakanlıkların da çalışmalarının bulunduğunu dile getiren Arınç, "Bu çalışma sonucunda da kusurlular veya eksiklikler, dikkatsizlikler sebebiyle meydana gelmişse bu olay, en çok atfı kabil suç nerededir, kimdedir, bunların ortaya çıkarılması için gerekirse keşifler, bilirkişi incelemeleri de yapılmak suretiyle herhalde haklarında davalar açılacaktır ve kanunun öngördüğü cezalara muhatap olacaklardır" ifadesini kullandı. 
Arınç, şöyle devam etti:
" Sayın Başbakanımız bu görüşmelerin sonunda bir karar verdi, o da kendi yetki ve sorumluluğunda bulunan Başbakanlık Teftiş Kurulu’nu görevlendirecektir. Başbakanlık Teftiş Kurulu da sadece bu spesifik olaya münhasır değil, bildiğiniz gibi bundan 3 yıl önce çok büyük bir özenle çıkardığımız İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununun bu geçtiğimiz  3-4 yıl içerisindeki uygulamaları ve verimlilik analizi yapılmak suretiyle bir eksiklik var mıdır, yeni yasal düzenlemelere ihtiyaç var mıdır, bu olaylarla ilgili olarak süreçler nasıl cereyan etmektedir, yetki ve sorumluluklar kimlerdedir, böyle bir olay vukua geldiğinde kimler hangi noktalarda sorumluluk alabileceklerdir, bunları Başbakanlık Teftiş Kurulu’na çok özenli bir şekilde hazırlanması için Sayın Başbakanımız talimatlarını vermişlerdir."
İş kazası sonrası hayatını kaybeden vatandaşları için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının sağladığı imkanların neler olduğu konusunun da detaylı olarak görüşüldüğünü anlatan Arınç, "Bu yurttaşlarımızın her birine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımızın sosyal güvenlik alanında ölüm geliri, ölüm aylığı ve diğer ödemelerin süratle yapılmasına karar verildi. Bu konuda bir gecikme söz konusu değildir" diye konuştu. 

Güncelleme Tarihi: 09 Eylül 2014, 09:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473