banner564

En fazla 2 kişi

Rum yönetimi tasarruf amacıyla, dış gezilere gidilecek heyet sayısını kısıtladı

En fazla 2 kişi
banner598
   Rum Bakanlar Kurulu, ekonomik kriz nedeniyle devlet harcamalarını azaltmak maksadıyla; toplantı, müzakere ve diğer nedenlerle yurt dışına gönderilecek heyetlerin 2 kişi ile sınırlandırılmasını kararlaştırdı.
   Karar; Bakanlar Kurulu Sekreteri Theodosis Çiolas imzasını taşıyan 18 Ağustos 2014 tarihli genelgeyle bütün devlet birimlerine gönderildi.
   Alithia gazetesi, “Yurtdışına İki-İki” başlığıyla yansıttığı haberinde,
Dış göreve gidecek heyete Rum Yönetimi Başkanı ve bakanların başkanlık etmesi durumlarda ise bu kısıtlamanın uygulanmayacağını yazdı.
   Gazeteye göre, genelgede, toplantı, müzakere veya diğer bürokratik nedenlerle yurtdışına gönderilecek heyetlerin en fazla iki kişiden oluşacağı; heyete üçüncü üyenin eklenmesinin ilgili bakanın onayına bağlı olacağı; yurtdışına gidecek heyette 3’ten fazla kişi olması gerektiği durumlarda ilgili bakanın onay için Rum Bakanlar Kurulu’na teklif vermesi gerektiği belirtiliyor. 
   Ancak yurtdışına gidecek heyetlerin oluşumuna getirilen kişi kısıtlaması, Dışişleri Bakanlığı ve heyete Rum Yönetimi Başkanı veya Bakanlar Kurulu üyesinin başkanlık ettiği durumlarda geçerli olmayacak. 

Güncelleme Tarihi: 09 Eylül 2014, 09:42
YORUM EKLE
YORUMLAR
Sema
Sema - 1 yıl Önce

İnsanoğlunun doğar iken ana, baba, cinsiyet, milliyet ve dinini seçme şansı yok. Kişinin kendi dili ile ibadet yapması gayet normal Ama nedense bazı kesimler bu isteğe hep karış çıkar. Neden acaba!!!

Evren
Evren - 1 yıl Önce

İnsanoğlunun hayata gözlerini açtığı an annesini, babasını, cinsiyetini, milliyetini ve dinini seçme şansı yok. Kişinin en tabii hakkıdır anadili ile ibadetini yapmak. Ne yazık ki din uleması anadille ibadete hep karşı çıkmıştır. Niye acaba!!!

Evren
Evren - 1 yıl Önce

İnsanlar dünyaya geldiklerinde anne, baba, milliyet, cinsiyet ve dinini seçme şansları yok. Kişilerin en tabii hakkıdır anadili ile ibadetini yapması.

SIRADAKİ HABER

banner608

banner473