banner564

“Bu benim babam”

Silopi’de şehit olan Jandarma Astsubay Üstçavuş Kenan Yıldız’ın cenaze töreninde, sırtına Türk bayrağı asılan 3 yaşındaki oğlunun sözleri herkesi ağlattı

 “Bu benim babam”
banner598
Şırnak'ın Silopi ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonda şehit olan Jandarma Astsubay Üstçavuş Kenan Yıldız için memleketi Adana'da cenaze töreni düzenlendi.
İkindi namazına müteakip Sabancı Merkez Camisi'nde düzenlenen törene şehidin ailesi, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu, Adana Valisi Mustafa Büyük, askeri ve mülki erkan ile vatandaşlar katıldı.
Şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu cami bahçesine getirildiği sırada yakınları sinir krizi geçirirken, şehidin eşi Hatice Yıldız'ı kadın askerler ve polisler teselli etmeye çalıştı.
Şehidin yakınlarına başsağlığı dileyen Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar, anne Emine Yıldız'ın da elini öptü. Anne Yıldız da Akar'a "Ben şehit annesiyim. Askerime karşı duranı dişlerimle yerim. Benim oğlum al bayraklar içinde, anlı şanlı geldi buraya. Fareler gibi deliklerde ölmedi. Al bayraklarla damat gibi geldi" dedi.
Şehidin sırtına Türk bayrağı asılan 3 yaşındaki oğlu Melih ise tören alanında arkadaşıyla oyun oynadı. Melih, arkadaşına "Bu benim babam" diyerek Türk bayrağına sarılı tabutun önünde duran babasının fotoğrafını gösterdi.
İl Müftüsü Arif Gökçe'nin kıldırdığı namazın ardından şehidin naaşı, cenaze aracına konularak defnedileceği Yüreğir ilçesi Abdioğlu Mahallesi mezarlığına götürüldü.

Güncelleme Tarihi: 30 Aralık 2015, 09:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473