banner564

‘Büyük bir yalan’

Demirtaş, ''Tek millet ve tek dili kabul etmezsek, parçalanırız” diyenleri eleştirdi

‘Büyük bir yalan’
banner598
   Diyarbakır'daki iş çevreleri ile bir otelde düzenlenen toplantıya katılan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Cumhurbaşkanlığı seçiminin Türk demokrasi tarihinde yeni bir kırılmaya neden olacağını söyledi. Bu seçimin yeni bir kırılma yaratmaması halinde halklar lehine etkili bir çözüm çıkmayacağını ifade eden Demirtaş, seçim kampanyası ile Türkiye'deki tüm halklara yeni bir yaşam çağrısı yaptıklarını bildirdi.
   Demirtaş, bugüne kadar yapılan ''Kardeşiz, eşitiz, et ve tırnağız, biz ayrılmaz bir bütünüz'' şeklindeki söylemin boş olduğunu ve bununla kardeşlik hukukunun kurulamadığını savunarak, şöyle konuştu:
    ''İçeriği itibariyle eşitlik ve adalet duygusunu taşımayan kardeşlik ilkesinin, tekçilik ve tek bir merkez üzerinden, kimlikleri yok etmek ve yok saymak örtüsü olarak kullanıldığını gördük.  Tek millet ve tek dili kabul etmeyenlerin, cumhurbaşkanı adayı olmaya haklarının olmadığını söylüyorlar. Tek millet ve tek dili kabul etmezsek 'Parçalanırız, ülke birbirine girer, etnik köken çatışmaları başlar.' diyorlar. Bu büyük bir yalandır.''
   Sorunlara çözüm bulunmadığı takdirde Suriye ve Irak gibi büyük tehdit ve tehlikelerle karşı karşıya kalınacağını işaret eden Demirtaş, herkesin kaygı içerisinde olduğunu öne sürdü.

Güncelleme Tarihi: 09 Ağustos 2014, 08:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474