banner564

CHP’ye yüklendi

Erdoğan "AK Parti’ye fitne sokmak için çok uğraştılar ama başaramadılar”dedi

CHP’ye yüklendi
banner598
   Cumhurbaşkan adayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kayseri  Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde halka hitap etti. Erdoğan, AK parti’yi karıştırmak isteyenlere seslenerek “bunu başaramadınız, başaramayacaksınız”dedi.
   Kendilerinin bu yola çıktığı andan itibaren birilerinin pusuya yattığını dile getiren Erdoğan, "Partimiz içinde nifak çıksın diye çok uğraştılar. Partimiz içine fitne yerleştirmek için çok uğraştılar. Allah'a hamd olsun hiçbir zaman bunu başaramadılar. Çünkü o pusuda yatanlar bizim nasıl bir davanın, nasıl bir dava ahlakının, nasıl bir dava kültürünün sahipleri olduğumuzu hiçbir zaman anlamadılar" diye konuştu.
   "Biz kökü Selçuklu'da olan ulu bir çınarın kollarıyız. Biz cihanı titreten Osmanlı'nın dallarıyız. Biz bu yola dün çıkmadık, biz asırlardır bu kutlu yolda yürüyenlerin takipçileriyiz" ifadelerini kullanan Erdoğan, davalarında "ben" değil "biz" olduğunu vurguladı.

Koltuk hırsı yok

   Davalarında koltuk, makam, rütbe hırsının bulunmadığına işaret eden Erdoğan, "Bizim davamızı şöyle biliniz, bu davada yol arkadaşını yolda satmak yoktur. Bizim davamızda sinsilik yoktur. Sırttan hançerleme yoktur. Arkadaşının kuyusunu kazmak yoktur. Biz millete hizmetkarlık uğruna yola çıkmış dava arkadaşlarıyız. Millete hizmet yolunda bencillik yoktur" değerlendirmesinde bulundu.
   Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:
   "Haçlılar geldiler, bu toprakları işgal ettiler, asla umudumuzu yitirmedik. Moğollar geldiler, bu toprakları işgal ettiler, asla umudumuzu yitirmedik. Çanakkale'ye en modern, en güçlü ordularla geldiler, bir adım bile geri adım atmadık. 'Mondros' dediler, 'Sevr' dediler, boyun eğmedik. Ezanımızı susturdular ama biz susmadık. Camilerimizi yıktılar ama biz yıkılmadık. Kızlarımızın başlarını zorla açtılar, yılmadık. Hapsettiler, tehdit ettiler, seçtiğimiz başbakanı idam ettiler, darbeler yaptılar, sinmedik. Defalarca partilerimizi kapattılar, vazgeçmedik. Her seferinde 'Allah'ın yardımı yakındır' dedik. Her seferinde 'Sabreden zafere erişir' dedik. 'Yenilgi yenilgi büyüyen bir zafer vardır' dedik. 'Kaderin üstünde bir kader vardır' dedik. İşte biz böyle bir kültürle, böyle bir sabırla, böyle bir teslimiyetle bugünlere ulaştık. İnşallah da bu dava, bu şekilde istikbale yürüyecek."

Güncelleme Tarihi: 09 Ağustos 2014, 09:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474