banner564

“Büyük sabır gerekir”

Beşir Atalay, “Çözüm süreci görüşmeleriyle diyaloglarıyla kendi mecrasında yürüyor ama bölgede güvenlikte bir eksiklik varsa o hızla takviye edilecek” dedi

“Büyük sabır gerekir”
banner598
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Beşir Atalay, 6-7 Ekim olaylarında en büyük darbeyi HDP'nin yediğini belirterek, "Onun zararını telafi etmek için uğraşıyorlar. Dünkü tekrar çağrıları vesaire biraz da öncekini telafi edici bir strateji olarak da değerlendirilebilir" dedi. Atalay, partisinin 23. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nın yapıldığı Ayonkarahisar’da bir otelde basın toplantısı düzenledi. Çözüm süreciyle ilgili toplantının yaklaşık 5 saat sürdüğüne dikkati çeken Atalay, “Düşüncelere, öne çıkanlara baktığımızda doğrusu çözüm süreci burada, Doğu ve Güneydoğu bölgesinden milletvekillerimiz ağırlıkta öncelikli söz alanlar. Genelde çözüm süreciyle ilgili bölgedeki güvenlikle ilgili, partimizin genel politikasıyla ilgili söz aldı. Çözüm sürecinin önemine hepimiz inanıyoruz. Bölgede güvenliğin artırılması, tam anlamıyla orada hem şehir kesiminde hem kırsal kesiminde vatandaşın güvenliğinin sağlanması, hukuk dışılığa meydan verilmemesi yönünde olan konuşmalar, orada da gündeme getirilmiş oldu” diye konuştu.
Çözüm sürecinin, hukuk dışılığa müsaade edilecek bir şey olmadığını dile getiren Atalay, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Çözüm süreciyle bunu birbirine karıştırmamak lazım. Hepimiz bunun farkındayız. Genel manada da şunu gördüm; yasal düzenlemelerle ilgili de özellikle bu molotofkokteyli, yüzünün kapatılması mitinglerde vesaire, buna benzer konularda yeni düzenlemeler yapılacak. Bunlara da olumlu bakılıyor, grubumuzda.  Bu konuların çabuklaştırılması yönünde taleplerin olduğunu görmüş olduk. En sonunda da bir saat tekrar bütün sorular sorulduktan sonra, düşünceler alındıktan sonra yine bakanlarımız  bu defa sorulara, cevap verdiler. Ben de genel toparlamayla toplantıyı kapatmış oldum. Bu çerçevede de bugün ayrıntısıyla genele toplantıda bir sunum yapacağım.”

Güncelleme Tarihi: 03 Kasım 2014, 09:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474