banner564

Cennet bir ülke

Erciyes'te kayak, Antalya’da deniz keyfi

Cennet bir ülke
banner598
 

   Türkiye, bir günde değişik iklimleri yaşayan bir ülke. Dün Antalya’da hava sıcaklığının 20 dereceyi bulması üzerine yabancıların yanı sıra bazı yerliler denize girerken, Erciyes’te kayak merkezleri inanılmaz bir yoğunluk yaşadı. Tesislerin hemen tümüğ doluluğa ulaştı.

   Kuraklık nedeniyle birçok kayak merkezi kar sıkıntısı yaşarken, Erciyes'te yapay kar makineleri sayesinde toplam uzunluğu 12 kilometreyi bulan pistlerde kayak yapılabiliyor.

   Kayseri Büyükşehir Belediyesi Erciyes A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahid Cıngı,  yaptığı açıklamada, Türkiye'deki diğer kayak merkezlerinin aksine Erciyes'te yoğunluk yaşandığını söyledi.

   Hacılar, Hisarcık ve Tekir kapılardaki pistlerde kayak yapılabildiğini ifade eden Cıngı, "Türkiye'de şu anda kayak yapılabilen tek kayak merkezi Erciyes. Bundan dolayı Türkiye'nin birçok yerinden kayak severler hafta sonu Erciyes'e akın Makrobet etti. Pistlerimizde kayak yapabiliyorlar. Kar sadece Türkiye'de değil Avrupa'daki kayak merkezlerinde de sıkıntı. İnşallah önümüzdeki günlerde kar yağışı olur ve Türkiye genelindeki tüm kayak merkezlerimizde kayak yapılabilir" şeklinde konuştu.

   Cıngı, Kayseri Erciyes Kayak Merkezi olarak yapmış oldukları yatırımların karşılığını aldıklarını ifade etti.

   Gruplar halinde gelen üniversite öğrencilerinin yanı sıra vatandaşlar gondol tipi teleferiğin önünde uzun kuyruklar oluştururken kızak ve kayak pistlerinde de yoğunluk yaşandı.

 

Ocak ayında deniz keyfi

   Hava sıcaklığının 20 dereceye ulaştığı Antalya'da, güneşli havayı fırsat bilen kent sakinleri ve turistler denize girdi.

Türkiye'nin bazı bölgelerinde soğuk hava ve kar etkili olurken, Antalya'da bahardan kalma günler yaşanıyor.

   AA muhabirinin Antalya Meteoroloji Bölgesel Tahmin Merkezi yetkililerinden edindiği bilgiye göre, kentte günün en yüksek hava sıcaklığı 20 derece, deniz suyu sıcaklığı ise 17 derece ölçüldü.

Güneşli havayı fırsat bilen vatandaşlar ve turistler, Konyaaltı Plajı'nda ocak ayında deniz keyfi yaptı. Bazıları denize girdi, bazıları da deniz kenarında güneşlenmeyi ve kitap okumayı tercih etti.

Tatil gününü Konyaaltı Plajı'nda geçiren vatandaşlardan Bengisu Adlı, sıcak havada deniz kıyısında olmayı tercih ettiklerini söyledi. Adlı, "Antalya'da çok güzel bir hava var. Biz de bunu değerlendiriyoruz" dedi.

Güncelleme Tarihi: 19 Ocak 2014, 10:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474