banner564

ENSCO Platformu Limasol’da

Tek yanlı olarak ilan edilen sözde Rum MEB’indeki 2’inci araştırma sondajını gerçekleştiren “ENSCO 5006” platformunun, 3 Ocak’tan bu yana Limasol Limanı açıklarında demirli bulunduğu haber verildi. Platformun, Rum MEB’inde yaptığı çalışmaların ardından, İsrail’in “Münhasır Ekonomik Bölgesinde” de iki sondaj yaptığını anımsatan Fileleftheros gazetesi, son üç yıldır bölgede bulunan ve sondajlar yapan platformun, artık kesin olarak bölgeden ayrılacağını haber verdi. Platformun sondaj sırasında kullandığı ve Noble Energy şirketinin malı olan bir dizi malzemeyi Limasol Limanı’na indirmekte olduğunu kaydeden gazete, Noble Energy şirketinin Limasol Limanı’nda depoları olduğunu anımsattı. Gazete, ENSCO 5006 platformunun, çalışmaların tamamlanmasının ardından, özel gemiler eşliğinde Singapur’a gitmek üzere Limasol Limanı’ndan ayrılacağını ekledi.

ENSCO Platformu Limasol’da
banner598

50 bin araç kayıttan düştü

 

Güney Kıbrıs’ta 50 bin aracın, ekonomik kriz nedeniyle kayıttan düştüğü bildirildi.

Fileleftheros gazetesi, araç sahiplerinin artan harçlar nedeniyle araçlarına seyrüsefer çıkarmak istemediğini ve bu sebeple, araçların kayıttan düştüğünü yazdı.

Haberde, resmi istatistiklere göre her 13 Rum’dan birinin, aracının kayıttan düştüğünü beyan ettiği kaydedildi.

Gazete, bir diğer tarafta ise, Güney Kıbrıs’ta çalışmak için 180 yabancı şirketin izin için beklemede olduğunu yazdı.

Haberde, ekonomik krize ve Euro Grubu’nun Güney Kıbrıs’la ilgili kararına karşın, yabancı şirketlerin Güney Kıbrıs’a olan ilgisinin kaybolmadığına değinildi.

 

Sağır sürücü sayısı artıyor

 

Güney Kıbrıs’ta 2015 yılına kadar, işitme problemi yaşayan sürücü sayısının 128 bine ulaşacağı belirtildi.

Politis gazetesi, Güney Kıbrıs genelinde 2013 yılının Kasım ayı ile bu yılın Ocak ayı arasında, 373 kişinin katılımıyla yapılan bir araştırmada, sürücülerin yüzde 14,7’sinin işitme problemi yaşadığının ortaya çıktığını yazdı.

Gazete, araştırmaya göre en fazla işitme problemi yaşayan sürücünün Baf’ta bulunduğunu kaydederken, araştırmanın, 2015 yılına kadar işitme problemi yaşayan sürücü sayısının 128 bine çıkacağını gösterdiğini belirtti.

 

Kıbrıs Havayolları

iptali doğruladı

 

 “Kıbrıs Havayolları”, Katar Havayolları şirketinin, Heathrow Havalimanı’ndaki slot hakkını satın almaktan vazgeçtiği ile ilgili haberleri dün yaptığı bir açıklamayla teyit etti.

Haravgi gazetesi, ilgili anlaşmanın iptalinin, Rum Borsası’na (HAK) bildirildiğini yazdı.

 

Perakende ticaret azaldı

 

Güney Kıbrıs’ta perakende ticaretin, geçen yıl azalma Dumanbet gösterdiği bildirildi.

Haravgi gazetesi, 2013 yılının Eylül ayında, perakende ticaret rakamlarının 123,4 birimi gösterdiğini ve bu rakamın, Ağustos ayı için 130,2 birim olduğunu yazdı.

Haberde, 2013 yılı Eylül ayı perakende ticaret rakamlarıyla 2012 yılı Eylül ayı rakamları karşılaştırıldığında da, yüzde 5,2’lik bir düşüş görüldüğünden bahsedildi.

 

Güncelleme Tarihi: 19 Ocak 2014, 12:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474