banner564

CHP endişeli

Levent Gök, "İç güvenlik paketiyle 12 Eylül dönemine rahmet okutacak düzenlemeler getiriliyor" dedi

CHP endişeli
banner598
CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, "İç güvenlik paketiyle 12 Eylül dönemine rahmet okutacak düzenlemeler getiriliyor" dedi.
Gök, Meclis'te 78'liler Vakfı temsilcileri ile bir araya geldi. Vakıf Sözcüsü Celalettin Can, 1980-1984 yılları arasında Diyarbakır 5 Nolu Cezaevi'nde yaşanan işkencelere ilişkin adaletin sağlanmasını, suçluların yargılanmasını istediklerini ifade etti. Bu konuda bir komisyon oluşturduklarını belirten Can, komisyonun 8 yıldır çalıştığını, konuyla ilgili 516 kişi ile görüşüldüğünü anlattı.
Söz konusu dönemde yaşananlarla ilgili yaptıkları suç duyurularından, zaman aşımı gerekçesiyle sonuç alamadıklarını anlatan Can, Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuruda bulunduklarını ifade etti.
Toplantıda, bir oğlunu Diyarbakır Cezaevi'ndeki işkence sonucu kaybettiğini, bir oğlunun da o dönemde işkence gördüğünü ve kendisinden bir daha haber alamadıklarını anlatan Sakine Arat, adalet beklediğini belirtti. Arat ayrıca, Diyarbakır Cezaevi'nin müze olmasını istediğini ifade etti.
Levent Gök de insanlık suçlarının zaman aşımına uğramaması için kanun teklifi verdiklerini, Diyarbakır Cezaevi'nde yaşananların da bu kapsamda olduğunu dile getirdi. Gök, bu konuda adaletin yerini bulması için çaba sarf edeceklerini, konuyu yeniden gündeme getireceklerini kaydetti.
Konuşmasında iç güvenlik paketine de değinen Gök, bu tasarının yasalaşmaması için mücadele edeceklerini söyledi. Gök, "İç güvenlik paketiyle 12 Eylül dönemine rahmet okutacak düzenlemeler getiriliyor" diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 17 Şubat 2015, 09:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474