banner564

“Çözüm istenmiyor”

HDP Muş Milletvekili Çelik, PKK'nın neden sınır dışına çıkmadığıyla ilgili "Devletle karşılıklı adımlar atarak bu süreç yürüyecekti” dedi

“Çözüm istenmiyor”
banner598
   HDP Muş Milletvekili Demir Çelik, PKK'nın neden sınır dışına çıkmadığıyla ilgili "Devletle karşılıklı adımlar atarak bu süreç yürüyecekti. Şartsız şurtsuz çıkaracağı vaadinde bulunmamıştır, sınırlı sayıda çıkaracaktı" dedi. 
   HDP Muş Milletvekili Demir Çelik, Mecliste basın toplantısı düzenledi. 'Demokratik Özerklik ve Öz Yönetim' adlı bir kitap yazdığını dile getiren Çelik, 780 bin kilometre karelik Türkiye sınırlar içinde tek merkez yerine 26-27 bölgeden yönetilmesini istediklerini söyledi. 26 bölgenin demokratik özerklik ile yönetileceğini belirten Çelik, bu projenin savaştan beslenenlerin, imhadan, çatışmadan beslenenlerin hoşuna gitmeyeceğini vurguladı. 

“Yıllardır pikniğe çıkılmadı”
   Başbakan Davutoğlu'nun çözüm sürecine ilişkin açıklamaları ve silahsızlanmaya yönelik sözlerinin sorulması üzerine Çelik, "Kürt siyasal hareketinin kendisi, yıllardır pikniğe çıkmadıklarını, keyfi ve kendine göre küçük hesaplarından hareketle silahları almadıklarını söylerler." ifadelerini kullandı. 
   "Çözümü, barışı istemeyen, öteleyen bizzat devlettir." diyen Çelik, "Samimiyete davet ediyoruz. Çözümün herkese kazandıracağının ısrarla altını çiziyoruz." şeklinde konuştu. 

Güncelleme Tarihi: 13 Şubat 2015, 09:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474