banner564

Yeniden Meclis’te

İpotekli malların satışıyla ilgili yasa Anastasiadis’in başını ağrıttı

Yeniden Meclis’te
banner598
   Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in, ipotekli malların satışının ertelenmesine dair Rum Meclisi tarafından onaylanan yasayı imzalamayarak bir kez daha Meclis’e geri gönderdiği bildirildi.
   Simerini gazetesi, Anastasiadis’in kısa bir süre zarfında yasayı ikinci kez Meclis’e geri gönderdiğini ve gerekçe olarak, ipotekli malların satışı yasanın ertelenmesinin Rum Yönetimi’nin güvenirliğini sarsacağı ve mevcut borçlulara olduğu kadar, yeni borç alacak olanlara zincirleme sorunlar getireceğini gösterdiğini yazdı.
   Gazete, Anastasiadis’in bu kararına Rum siyasi partilerden tepki geldiğini belirterek; partilerin, Anastasiadis’in yasayı yeniden Meclis’e göndermesinin, Hükümet’in ipotekli mallarla ilgili sorunu çözme niyetsizliğini bir kez daha ortaya koyduğunu ifade ettiğini kaydetti.
   Haberde, Meclis’in yasanın geri gönderilmesini kabul etmeyeceği ve Anastasiadis’in yasayı onaylamasında ısrarcı olacağı belirtildi.

Dijsselbloem uyardı

   Öte yandan Fileleftheros gazetesi de, Euro Grubu Başkanı Jeroen Dijsselbloem’in, Güney Kıbrıs’ın ipotekli malların satışı yasasını onaylamaması halinde, “tek kuruş dahi vermeyecekleri” uyarısında bulunduğunu yazdı.

Güncelleme Tarihi: 13 Şubat 2015, 09:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473