banner564

‘Dağ fare doğurdu’

Avukat Kemal Şimşek, Emniyetteki "paralel yapı" operasyonu kapsamında 11 şüpheliyle ilgili karara itiraz edeceklerini açıkladı

‘Dağ fare doğurdu’
banner598
   "Casusluk" soruşturmasında tutuklanmaları istemiyle İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilen 49 kişiden, eski İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü Yurt Atayün'ün de aralarında bulunduğu 11'inin tutuklanmasının ardından avukatlar, Çağlayan Adliyesi önünde gazetecilere açıklama yaptı. 
   Avukat Kemal Şimşek, mahkemeye sevk edilen 49 kişiden yalnızca 11'i hakkında tutuklama kararı verildiğine dikkati çekerek, "Dağ fare doğurdu" ifadesini kullandı. İfadesi alınamayan şüphelilerin de ifadeleri alınamamış olduğu için tutuklanmadığını söyleyen Şimşek, "Onlarla ilgili nasıl bir yol izlenecek onu bilmiyoruz" dedi. Şimşek, "Tutuklananlar için de kesinlikle hala arkasındayız, hala kendilerine somut isnat edilmiş bir delil yok. Savunmaları doğru düzgün şartlar altında alınmadı. Ağır şartlar altında gözaltında tutuldular. Savunma hakları her türlü kısıtlandı. Psikolojik işkenceye maruz kaldılar" diye konuştu. Tutuklama kararına itiraz edeceklerini belirten Şimşek, "İtirazı yapacağız. Ümitliyiz, büyük ihtimalle adalet tecelli eder ve bu arkadaşlarımız da serbest kalırlar" dedi.

“Bu bir hüküm değildir”

   Sorgu hakiminin kuvvetli bir suç şüphesi varsa ona göre tutuklama kararı verdiğini vurgulayan Şimşek, "Şu anda delillerin dolu dolu takdir edilerek verildiği bir karar değil bu. Bu bir hüküm de değil. Sonuç olarak insanların tutuklanmalarına karar verilse bile bu, suçlu oldukları anlamına gelmiyor" şeklinde konuştu. 
    Kararın ilan edildiği gibi niye 21.00'de değil de gecikmeli olarak açıklandığını bilmediklerini dile getiren Şimşek,  kendilerinin de koridorda yüzlerce polisin arasında bekletildiklerini söyledi. "Biz savunma avukatları olarak, dosyada hala kendilerini suçlamaya yetecek, her türlü şüpheden uzak, kesin ve inandırıcı delil olmadığını düşünüyoruz" diyen Şimşek, sonuna kadar bu davanın arkasında olacaklarını ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 31 Temmuz 2014, 08:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474