banner564

“Daha güzel bir Türkiye için”

Kılıçdaroğlu, “Biz, yeni şeyler yapmak, demokrasimizi geliştirmek zorundayız” dedi

“Daha güzel bir Türkiye için”
banner598
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Atatürk Kültür ve Sanat Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen partisinin Eskişehir Bölge Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, güzel bir pazar sabahı, bir salonda toplandıklarını kaydetti.
"Amacımız güzel Türkiye'yi nasıl inşa ederiz, çocuklara güzel bir Türkiye'yi nasıl bırakırız, iyi yönetilmeyen bir Türkiye'yi nasıl iyi yönetilir hala getiririzdir" diyen Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:
"İşsizlikten bağrı yanan işsizlere nasıl iş olanağı sağlarız. 'Aldığım aylıkla geçinemiyorum' diyen emekliye 'merak etme aldığın aylıkla geçinebileceğin günler uzak değildir' diyeceğiz. Asgari ücrete mahkum edilen, hiçbir güvencesi olmayan, taşeronun yanından bekleyen işçiye omuz olacağız. Onun için bu salonda toplandık. Eskişehir'de toplanmanın ayrı bir ayrıcalığı var. Cumhuriyet Halk Partili bir büyükşehir belediyesinin yönettiği Eskişehir, Bursa ile Ankara arasında doğan bir güneş gibi Anadolu'yu aydınlatıyor. Tarihi belki Bursa kadar görkemli değil, Ankara gibi başkent de değil ama son yıllardaki atılımıyla Bursa'yı ve Ankara'yı gölgede bırakan bir kent, Eskişehir.
Bütün yurttaşlarıma açıkça şunu söylemek isterim. Ankara'yı kim yönetiyor, Bursa'yı kim yönetiyor ve Eskişehir'i kim yönetiyor? Anadolu'nun bozkırında görkemli bir kent yaratıyorsanız, plajları olan bir kent yaratıyorsanız, 77 milyon yurttaşımın oturup düşünmesi gerekiyor. Demek ki bunlar yapılabiliyor, demek ki bunları yapabilecek siyasal irade var. Kim o siyasal irade, ona bakacaksınız. Fazla uzağa gitmeye gerek yok. Tarihinize bakacaksınız. Geleceğe bakacaksınız. Partilerin söylemlerine bakacaksınız ve göreceksiniz ki o parti, Cumhuriyet Halk Partisi'dir."

Güncelleme Tarihi: 17 Kasım 2014, 08:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473