banner564

"Darbe girişimi yapıldı”

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan, 25 Aralık sürecinin çok iyi anlaşılması gerektiğine işaret etti

banner598
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfü Elvan, TBMM Genel Kurulu'nda görüşülen "torba tasarı" üzerinde milletvekillerinin sorularını yanıtladı. 
"25 Aralık soruşturması sonrası Ulaştırma Bakanlığı'nda bazı işlerin aksadığı" konusundaki soru üzerine Elvan, "Bakanlığımız her ne işlem yapıyorsa mutlaka yasalara, Anayasa'ya uygun yapıyor. Herhangi bir şirket veya işletmeye yönelik soruşturma açılabilmesi için ortada bir suç unsurunun, teftişlik bir unsurun olması gerekir. Böyle bir durum yokken, 'illaki ben şu firmalara yönelik bir soruşturma açacağım' şeklinde bir yaklaşım içerisinde olmak son derece yanlış olur. Biz hiç bir firmayı diğerinden ayırt edemeyiz, ihale sözleşmesinde yer alan hususlar bellidir. Her bir ihalede yer alan kamu kurum mensubu arkadaşımızın da o hususlara uyması gerekir" diye konuştu.
Bakan Elvan, şöyle devam etti:
"25 Aralık sürecinin çok iyi anlaşılması gerektiğini düşünüyorum. Bir yolsuzluk kılıfı adı altında Türkiye'da darbe girişimi yapılmaya çalışıldı. Bunlarla ilgili zamanı ve yeri geldikçe sizler de bunun farkına varacaksınız, ben buna inanıyorum. 12 yıllık süre içerisinde, zaman zaman -hatırlayınız-  değişik bakanlıklarda, kamu ihale kurumunda birtakım şeyler oldu. Yasa dışı iş ve işlemler yapanlar varsa bunlarla ilgili soruşturmalar oldu, hatta tutuklamalar söz konusu oldu. Buna yönelik olarak Hükümetimiz, "şu şudur, bu doğru değildir' gibi herhangi bir açıklamada da bulunmadı. Suç işleyen herhangi birisi varsa mutlaka suçunu çekmesi gerekir diye düşünüyorum ama o süreç farklı bir süreçti, o süreci tüm Türkiye'nin çok iyi algılaması ve anlaması gerektiğini düşünüyorum."

Güncelleme Tarihi: 09 Eylül 2014, 09:19
YORUM EKLE
YORUMLAR
Turkish power
Turkish power - 1 yıl Önce

Sn akar bu bağnaz kaderci biatci vurguncu zihniyetle bo cografyada bir halt duzelmez

Turkish powet
Turkish powet - 1 yıl Önce

Artık şehitlik mevhumu da siyasilesti çilli çıktı depremde madende ölen nasıl şehit oluyor din adamları şehittir fetvası verip milletin gazını alma peşinde geziyor

SIRADAKİ HABER

banner471

banner474