banner564

Davutoğlu’nun bakanlık teklifi MHP’yi karıştırdı

bakanlık teklifini CHP’li vekiller reddetti, Türkeş kabul etti

Davutoğlu’nun bakanlık teklifi MHP’yi karıştırdı
banner598
Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun seçim hükümeti için muhalefet partilerinden teklif götürdüğü milletvekillerinin isimleri açıklandı. Başbakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre bakanlık teklifi götürülen isimler şu şekilde:
CHP’den; Erdoğan Toprak, Gülsün Bilgehan Toker, İlhan Kesici, Deniz Baykal, Tekin Bingöl
MHP’den; Kenan Tanrıkulu, Tuğrul Türkeş, Meral Akşener
HDP’den; Levent Tüzel, Müslüm Doğan, Ali Haydar Konca.
MHP'nin kurucusu Alparslan Türkeş'in büyük oğlu MHP'li milletvekili Tuğrul Türkeş Başbakan Davutoğlu'nun bakanlık teklifine "evet" dedi. Türkeş'e Başbakan Yardımcılığı teklif edildi.
MHP Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş'in, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun bakanlık teklifini kabul ettiği bildirildi.
Türkeş, davete yazılı olarak cevap verdi. Türkeş daha sonra Başbakan Ahmet Davutoğlu ile telefonla görüştü. Davutoğlu, Türkeş'e daveti kabul ettiğinden dolayı teşekkür etti.


Türkeş, disiplin kurulan sevk edildi
Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yaptığı bakanlık teklifini kabul eden Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Tuğrul Türkeş “kesin çıkarma cezası” ile merkez disiplin kuruluna sevk edildi. 
Konuyla ilgili olarak MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın yazılı açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadeler yer aldı: “26.08.2015 tarihinde, Anayasamızın 114. Maddesi gereğince Cumhurbaşkanınca hükümeti kurmakla görevlendirilen AKP Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu tarafından Başbakan Yardımcısı sıfatıyla kabine üyeliği teklif edilen parti üyemiz ve halen Ankara Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürütmekte olan Yıldırım Tuğrul Türkeş’in anılan görevi kabul ettiği anlaşılmıştır. 
Parti ilkelerimiz ve yetkili kurullarımız tarafından belirlenen parti politikalarımıza aykırı bir şekilde ortaya konulmuş olan bu davranış nedeniyle, adı geçen milletvekili, Sayın Genel Başkanımız tarafından, MHP Parti Tüzüğünün 11 v.d. maddeleri çerçevesinde ve yine aynı tüzüğün 78/f.4/c-d-e-i, 79 ve 81. Maddeleri uyarınca Parti Üyeliğinden tedbirli olarak “kesin çıkarma cezası” ile cezalandırılması için merkez disiplin kuruluna sevk edilmiştir.”

Tanrıkulu istifa etti
Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kenan Tanrıkulu, Bakanlık ile ilgili yapılan teklifi reddettiğini, tepki olarak parti genel başkan yardımcılığında ayrıldığını açıkladı.

CHP’nin tavrı net…
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Tekin Bingöl ile Genel Başkan Başdanışmanı İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun seçim hükümetinde yer almaları için kendilerine yaptığı teklifleri reddetti. Bingöl ve Toprak, cevaplarını yazılı olarak iletti.
İki isim de aynı metne imza atarak seçim hükümetinde görev alamayacaklarını iletti.

Güncelleme Tarihi: 27 Ağustos 2015, 09:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473