banner564

Değişmesi lazım

Davutoğlu, seçim beyannamesinde başkanlık sisteminin olduğunu açıkladı

Değişmesi lazım
banner598
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Habertürk TV Ankara Temsilcisi Veyis Ateş'in sorularını yanıtladı. 
Başkanlık sistemi sorulan Davutoğlu, seçim beyannamesinde başkanlık sisteminin olduğunu açıkladı. Davutoğlu, "Net olarak ifade ediyorum bu sistemin değişmesi lazım. Ya parlamenter sistem olması lazım ya da başkanlık sistemi olması lazım. Sayın Cumhurbaşkanımız haklıdır, bu sistem bir yetki çatışmasını beraberinde getiriyor. Halk tarafından cumhurbaşkanı seçimi gerçekleşmişse, bunun başkanlık sistemi yönünde değişmesi doğru olur. Seçim beyannamesinde olacak, bizzat ben yazdım. Başkanlık, seçim beyannamesinde yer alacak. Muhalefet başkanlık sistemi tartışmalarını kişiselleştirdi" dedi.
Davutoğlu, çözüm sürecine ilişkin ise "Çözüm süreci kimsenin malı değil, HDP veya Demirtaş açıklama yaptı diye duracak değil. Bu millet çözüm sürecine sahip çıktı, bize gelen kamuoyu anketleri çözüm sürecine desteğin yüzde 70'lerde olduğunu gösteriyor" şeklinde konuştu.
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın açıklamalarıyla süreci sabote ettiğini söyleyen Davutoğlu, "Kimin başkan olacağına Demirtaş karar verecek değil, Demirtaş şu anda statükocuların yeni projesidir. İki hamlesiyle de süreci sabote etmiştir. Bu tutumuyla eğer 7 Haziran'dan sonra eğer HDP-Demirtaş Meclis'e giremezse şikayet etmeyecekler" ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 29 Mart 2015, 09:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473