banner564

Demokrasi şöleni

Cumhurbaşkanı adayları ve siyasi parti liderleri sabahın erken saatlerinde oylarını kullandı

Demokrasi şöleni
banner598

 AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, oyunu Küçük Çamlıca'da bulunan Üsküdar Saffet Çebi Ortaokulu'nda, 3275 numaralı sandıkta kullandı. Eşi Emine Erdoğan'la birlikte oy vermeye gelen Erdoğan'a Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak kızı Esra Albayrak ile torunları Ömer Tayyip Erdoğan, Ahmet Akif ve Mahinur Albayrak eşlik etti. Erdoğan çifti oy zarflarını sandığa torunlarıyla birlikte attı. Erdoğan oyunu kullandıktan sonra, "Bu seçimle birlikte Türkiye adeta bir demokratik devrimi gerçekleştiriyor" dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, oy kullandığı sandıktan birinci çıktı. 

Binali Yıldırım
Başbakan Binali Yıldırım, İzmir'in Karabağlar ilçesinde kızı Bahar Büşra Köylübay ile oğulları Erkam ve Bülent Yıldırım'ın bağışlarıyla yapılan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda açılışını gerçekleştirdiği Bahar Yıldırım İlkokulu'nda oyunu kullandı. Başbakan Yıldırım bir gazetecinin, "görevinizi teslim edemeyeceksiniz" sözlerine, "koltuk elimizde kaldı, müzayedeye çıkaracağız" esprisiyle yanıt verdi. Başbakan Binali Yıldırım’ın oy kullandığı sandıktan ise milletvekilliğinde AK Parti, cumhurbaşkanlığında da Recep Tayyip Erdoğan birinci çıktı. 

Muharrem İnce
CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce ailesiyle birlikte Yalova'daki Saffet Çam Ortaokulu'nda oyunu kullandı. İnce, oyunu kullandıktan sonra yaptığı açıklamada 'Hayırlı uğurlu olsun. Vatan millet için en iyisi neyse o olsun. Şimdi Ankara'ya gidiyorum. Akşam YSK'nın önünde olacağım' dedi.  İnce'nin oy kullandığı sandıktan Erdoğan birinci sırada yer aldı.

Temel Karamollaoğlu
Saadet Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Temel Karamollaoğlu, Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için Çankaya Lisesi'ne gelerek, görevlilerin belgelerini kontrol etmesinin ardından 1067 numaralı sandıkta oyunu kullandı.

Meral Akşener
Cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener, İstanbul Beylerbeyi Sabancı İlkokulu'nda oyunu kullandı. Akşener oyunu verdikten sonra yaptığı açıklamada, "En önemli kelime hür iradedir. Seçmenin hür iradesinin sandığı yansımasını diliyorum" dedi. İYİ Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Meral Akşener'in kullandığı sandıktan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 175, Muharrem İnce'ye 115, Akşener'e 32, Doğu Perinçek'e 2, Selahattin Demirtaş'a ise 2 oy çıktı.

Selahattin Demirtaş
HDP’nin Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’ın oyunu kullandığı Edirne F Tipi Kapalı Cezaevi’ndeki 9903 no'lu sandıkta Muharrem İnce birinci oldu. Söz konusu sandıkta İnce 87, Meral Akşener 37, Demirtaş 35, Temel Karamollaoğlu 3, Recep Tayyip Erdoğan 0 oy aldı.

Devlet Bahçeli
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Ankara Anıttepe Ortaokulu’nda oyunu kullandı. Oyunu kullandıktan sonra gazetecilere açıklama yapan Bahçeli, “İnanıyorum ki huzur güven ortamında sağlıklı bir seçimle yeni bir döneme Türkiye girecektir. Ve bütün siyasi partilere adaylarına başarılar diliyorum” dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'nın Çukurambar semtindeki Arjantin İlkokulu'nda oy kullanırken,  oy kullandığı sandıktan Muharrem İnce 190 oyla birinci çıktı. 
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı ve AK Parti Ankara Milletvekili Adayı Mustafa Destici'nin oy kullandığı sandıktan ise cumhurbaşkanı adaylarından Recep Tayyip Erdoğan birinci çıktı. 

Abdullah Gül
Abdullah Gül, Cumhurbaşkanı Seçimi ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için oyunu Beykoz Şehit İsmail Kefal İlkokulu’ndaki 1134 nolu sandıkta kullanmıştı. Sayımı tamamlanan Cumhurbaşkanlığı seçimi sonucu şu şekilde: Recep Tayyip Erdoğan: 187, Muharrem İnce: 107, Meral Akşener: 25, Temel Karamollaoğlu: 8, Selahattin Demirtaş: 1, 3 geçersiz ve 1 oy ise boş. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473