banner564

Doğru değil

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD’nin İran'a yönelik yaptırımlarına destek vermedi 

Doğru değil
banner598

   Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran'a yaptırımları doğru bulmadıklarını belirterek, bu yaptırımların dünyanın dengesini bozmaya yönelik olduğunu söyledi. 

   Erdoğan, “Emperyal bir dünyada yaşamak istemiyoruz, emperyalist baskılarla yaşamak istemiyoruz. İnsanların bu noktada çok daha huzurlu, barış ve güven içerisinde yaşadıkları bir dünya istiyoruz” dedi. Terör ve güvenlik konularına da değinen Erdoğan, DEAŞ ile irtibatlı 2 bin kişi tutukluyken, 7 bin kişi sınır dışı edilmiş, 70 bine yakın kişiye ülkemize giriş yasağı konmuştur"dedi. 
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu. Erdoğan, konuşmasında terör, güvenlik ve İran’a yaptırım konusuna değindi.
Erdoğan şöyle dedi:
   “Bu yaptırımlar konusunda her şey A'dan Z'ye net değil ama biz doğrusu bu yaptırımları doğru bulmuyoruz. Çünkü bize göre bütün yaptırımlar dünyanın dengesini bozmaya yönelik adımlardır. Bunlar uluslararası hukuka da diplomasiye de aykırı. Artık dünya barışa dayalı süreci yaşamak istiyor. Yani emperyal bir dünyada yaşamak istemiyoruz, emperyalist baskılarla yaşamak istemiyoruz. İnsanların bu noktada çok daha huzurlu, barış ve güven içerisinde yaşadıkları bir dünya istiyoruz.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Benim imkânım ve gücüm var, dolayısıyla ben her şeyi yaparım” olmamalı. Şu anda atılan adımlarda, AB ve AB ülkelerinin tamamına yakını bu işe olumlu bakmıyor. Hepsi bu konuda çok daha farklı bir yerde.”
   Paris'te yapılacak zirvede büyük ihtimalle bu konuların masaya geleceğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Orada da bu konuları görüşme imkanımız olacak diye düşünüyorum" dedi.

Ne kadar örgüt varsa hepsini tepeledik

   Emniyet konusunun öncelikler arasında yer almaya devam ettiğini de anımsatan Erdoğan, şunları söyledi:
   "Türkiye, terör örgütleriyle, çetelerle, uyuşturucu tüccarlarıyla, asayişi bozmaya yönelik her türlü eylemle mücadelede tarihinin en başarılı neticelerini bizim dönemimizde almıştır. Terör örgütlerine sınırlarımız dâhilinde ve haricinde vurulan darbeler sayesinde milletimiz huzur içinde hayatını sürdürebilmektedir. PKK'dan DEAŞ'a, FETÖ'den DHKP-C'ye kadar karanlık güçlerin beslediği, büyüttüğü, üzerimize saldırdığı ne kadar örgüt varsa hepsini tepeledik, tepeliyoruz, tepeleyeceğiz. Sadece 2016 Temmuz ayından bu yana yapılan operasyonlarda yurt içinde 761, Kuzey Irak'ta bin 92, Fırat Kalkanı Harekâtı’nda 3 bin, Zeytin Dalı Harekâtı’nda 4 bin 500'ün üzerinde teröristi etkisiz hale getirdik."

İhanet çetesi çok kalabalık
FETÖ ihanet çetesi mensuplarından 15 bine yakınının tutuklu, 17 bine yakınının hükümlü olarak demir parmaklıklar ardında cezalarını çektiğini ifade eden Erdoğan, "DEAŞ ile irtibatlı 2 bin kişi tutukluyken, 7 bin kişi sınır dışı edilmiş, 70 bine yakın kişiye ülkemize giriş yasağı konmuştur" diye konuştu.
Suriye'den gelen 3,5 milyon kişiye ev sahipliği yapıldığını belirten Erdoğan, bu yıl yasa dışı bir şekilde Türkiye'ye giren 200 binin üzerinde kişinin de sınır dışı edildiğini bildirdi.
Organize suç örgütlerine karşı yürütülen mücadelede yaklaşık 33 bin kişinin yakalandığına işaret eden Erdoğan, uyuşturucu tüccarları ve satıcılarına göz açtırılmadığını, son 16 yılda 87 bin şüphelinin yakalandığını, 30 bin kişinin ise tutuklandığını anlattı.
Şehirlerin güvenli hale getirilmesi amacıyla yaklaşık 76 bin kameranın devreye alındığını kaydeden Erdoğan, plaka tanıma sistemi, kiralık araç bildirimi, kayıp alarmı gibi ilave tedbirlerin devreye sokulduğunu dile getirdi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD’nin İran'a yönelik yaptırımlarına destek vermedi .

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474