banner564

Durmak yok yola devam

Erdoğan, 2019'da yapılacak seçimleri hatırlattı ve "Zaferler bizi sarhoş etmeyecek" dedi

Durmak yok  yola devam
banner598
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, halk oylaması sonuçlarına ilişkin, "Şimdi ben Güneydoğu'ya, Doğu'ya baktım. Gece hep onları inceledim. Devran değişti. Şimdi istikamet üzere bir gidiş var. Daha iyi olacak, buna inanıyorum. Fakat Kasım 2019'u unutmayın. Dün(önceki) akşam bir işaret fişeği atıldı, Mart 2019'a ve Kasım 2019'a. Zaferler bizi sarhoş etmeyecek." dedi.
Erdoğan, önceki gün yapılan halk oylamasında resmi olmayan sonuçlara göre sandıktan "evet" çıkmasının ardından Ankara'ya gelişinde Esenboğa Havalimanı'nda vatandaşlar tarafından karşılandı. Cumhurbaşkanlığı otobüsünden vatandaşlara hitap eden Erdoğan, 16 Nisan halk oylaması zaferinin tüm millet için mübarek olmasını diledi.
Kısa bir konuşma yapan Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:
"Yapacak çok şeyimiz var, bunun hepimiz farkındayız. Zira 7 düvele karşı mücadele ettik. Batı'da haçlı zihniyeti, içeride uşakları saldırdı. Biz yılmadık, biz mevlamızın huzurunda rükuda ve secdede eğiliriz. Önümüzde atacağımız çok önemli adımlar var. Şimdi ben Güneydoğu'ya, Doğu'ya baktım. Gece hep onları inceledim. Devran değişti. Şimdi istikamet üzere bir gidiş var. Daha iyi olacak, buna inanıyorum. Fakat Kasım 2019'u unutmayın. Dün akşam bir işaret fişeği atıldı Mart 2019'a ve Kasım 2019'a. Zaferler bizi sarhoş etmeyecek. Zafer anıtlarını ancak şehitler diker. 
Ankaralı Külliye'de kendini ortaya koydu, Kahramankazan'da kendini ortaya koydu. (İdam) Parlamentoya gelecek, buradan geçerse ben bunu onaylarım. Bizim şehitlerimizin katillerini affetme yetkimiz yok." 

“Yeterince izah edemedik”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara’ya dönmesinin ardından Beştepe'de halka seslendi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında şu ifadeleri kullandı:
"Yeni bir dönem açan anayasa değişikliğinin bir kez daha hayırlı olmasını temenni ediyorum Allah’tan. Evet de dese hayır da dese sandık başına giderek tercihini ortaya koyan vatandaşlarıma şükranlarımı sunuyorum. Evet diyen vatandaşlarıma özellikle teşekkür etmek istiyorum. AK Parti Genel Başkanı Sayın Binali Yıldırım’a ve AK Parti’ye gönül vermiş kardeşlerime, Sayın Devlet Bahçeli ve MHP’ye gönül vermiş kardeşlerime, BBP, Hüdapar ve diğer partilerimizin yöneticileriyle o partilere gönül vermiş kardeşlerime, tercihlerini evet olarak sandığa yansıtan tüm kardeşlerime ve yurtdışındaki vatandaşlarıma ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum. Partisinin ve kurumunun tercihi evet olmasından yana hayır kullanan vatandaşlarımı da anlayışla karşılıyorum. Bu bizim anayasa değişikliğini ve içeriğini yeterince izah edemediğimizdendir. 25 milyon 200 bine yakın vatandaşımızın tercihiyle anayasa değişikliği kabul edilmiştir. Dolayısıyla artık tüm tartışmalar bitmiştir."

Güncelleme Tarihi: 18 Nisan 2017, 10:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473