banner564

Duyarlı hırsız

Kadın muhtarın telefonunu çalan kişi pişman oldu, kargoyla geri gönderdi ve üzerine de ‘kırılabilir’ yazdırttı

Duyarlı hırsız
banner598

Marmaris'te kadın muhtarın alışveriş merkezinde çantasından çalınan telefon, hırsız tarafından aynı gün içinde kargoyla geri gönderildi. 

Alınan bilgiye göre, Siteler Mahallesi muhtarı Gülizar Pekpak, sabah saatlerinde aynı mahallede bulunan bir alışveriş merkezine gitti. Pekpak, alışveriş sırasında çantasını kasaların yanındaki banka bıraktı.

Alışveriş merkezinden çıktığında çantasına bakan kadın muhtar, yaklaşık 2 bin lira değerindeki cep telefonunun yerinde olmadığını fark ederek polise şikayette bulundu. Muhtarlık binasına dönen Pekpak'ı, 2 saat kadar sonra telefonunun çalındığı alışveriş merkezinden yetkililer arayarak, kargosu olduğunu bildirdi.

Alışveriş merkezine giderek kargosunu teslim alan Pekpak, torbanın içinden sabah saatlerinde çalınan cep telefonunun çıkması üzerine büyük şaşkınlık yaşadı. 

 

'Kırılabilir' notunu da yazdırtmış

Gazetecilere yaşadığı ilginç olayı anlatan Pekpak, hırsıza telefonunu gönderdiği için teşekkür etti. Telefonun maddi değeri kadar, numaraları ve aile fotoğraflarının kendisi için önemli olduğunu dile getiren Pekpak, "Hırsız çok duyarlı bir arkadaşmış. Telefonu geri göndermenin yanı sıra kargonun üzerine 'Kırılabilir' notunu da yazdırtmış. Kargoyu alınca önce kamera şakası yapıldığını zannettim ama gerçek olduğunu öğrenince büyük mutluluk yaşadım. Ayrıca 4,5 liralık kargo ücretini ödeyen alışveriş merkezine de teşekkür ediyorum" dedi. 

Telefonun PTT Kargo Marmaris Şubesi'nden gönderildiği için kısa sürede eline ulaştığını bildiren Pekpak, kargoya verilen isim ve kimlik numarasının sahte olduğunu kaydetti.

Bu arada telefonun çalınma anı, alışveriş merkezinin güvenlik kameraları tarafından görüntülendi. 

 

Güncelleme Tarihi: 28 Mart 2014, 00:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473