banner564

"Ekmek için Ekmeleddin"

Çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, Cumhurbaşkanlığı seçim çalışmalarında kullanacağı slogan, logo ve seçim bildirgesini açıkladı

banner598
Çatı aday Ekmeleddin İhsanoğlu'nun kampanya detayları Çırağan Sarayı'nda düzenlenen basın toplantısıyla açıklandı.İhsanoğlu, seçim kampanyasında 'Ekmek İçin Ekmeleddin' sloganını kullanacak. Logosu da buğday tarlası şeklindeki Türkiye haritası olacak.Konuşmasına dua ile başlayan İhsanoğlu, "Bu topraklarda artık sadece sevgi ekelim, sadece saygı ekelim, sadece nezaket ekelim ki bu topraklar daha nice Yunuslar'a, Mevlanalar'a, Nazımlar'a, Hacı Bektaş Veliler'e, Akifler'e vatan olsun. Çünkü ne ekersek onu biçeriz. Güzellikleri ekmek için, Türkiyemin emrindeyim" dedi. İhsanoğlu, tıpkı Türkiye gibi tarlalarının büyük ve bereketli olduğunu belirterek, toplantıda aktaracağı son tohumun ise "birlik tohumu" olduğunu söyledi."Bizler burada birlikte yaşama kültürüne, herkesten daha fazla sahip bir milletiz" diyen İhsanoğlu, şunları kaydetti:"Yine de yıllardır ortak acılarımız devam ediyor, ortak sevinçlerimizi ise kaybettik. Suriye'de yaşanan insanlık trajedilerine, Soma'da aç gözlü bir kapitalist anlayışın vahim faturasına, patlayan bombalara, rehin alınan vatandaşlarımıza, ölen her bir cana ortak olarak üzülüyoruz. Ama çok uzun zamandır hep birlikte sevinemiyoruz. Hep birlikte sevinemeyen bir ülke, ülke olma vasfını yitirmeye başlar."

"Artık başka bir dünyada yaşıyoruz"
Ekmeleddin İhsanoğlu, "Artık Sovyet tehdidi yok, artık başka bir dünyada yaşıyoruz. Filistinli çocuğun attığı tweet, New York'taki Yahudi genci ağlatıyor ve tüm bunlar bir saniye içinde oluveriyor" diye konuştu.Türkiye'nin bölgenin en önde gelen ülkesi olduğuna vurgu yapan İhsanoğlu, şunları kaydetti:"Bizim teknik üniversitelerimiz var. Bizim aydın, modern, bilgili milyonlarca yetişmiş gencimiz var. Doğal bir çekim merkeziyiz. Şirketlerimiz çevre ülkelerde uzun yıldır büyük markalar arasında. O halde paylaşamadığımız ne? Bu koca coğrafya din, mezhep, milliyet savaşlarıyla, despotluk, kibir mi üretecek? Yoksa laik, demokratik büyük bir birlik içinde el ele mi vereceğiz? Barış mı kazanacak savaş mı? Kardeşlik mi kazanacak düşmanlık mı? Birlik mi kazanacak ayrışma mı?Ben birlikten yanayım..."

Güncelleme Tarihi: 11 Temmuz 2014, 09:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474