banner564

Dostluk pekişti

Gagauzya Cumhurbaşkanı Formuzal, İrfan Günsel’e Liyakat Nişanı takdim etti

Dostluk pekişti
banner598
Gagauzya Cumhurbaşkanı Mihail Formuzal, Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. İrfan S. Günsel’e Gagauz halkının eğitimine yaptığı katkılar nedeniyle Liyakat Nişanı takdim etti.
YDÜ’den yapılan açıklamaya göre; Gagauzya Cumhurbaşkanlığı’nda gerçekleşen törene, Gagauz Halk Meclisi Başkanı Dimitriy Konstantinov, parlamenterler, YDÜ Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Savaşan, Genel Koordinatör Görkem Bulunç, YDÜ mezunları, öğrenciler, veliler ve basın mensupları katıldı.
Doç. Dr. İrfan S. Günsel törende yaptığı konuşmada, YDÜ Kurucu Rektörü Dr. Suat İ. Günsel’in önderliğindeki YDÜ Ailesi’nin misyonunun sadece kendi ülke insanı ve devletine hizmet etmek olmadığını belirtti.
“Dünyanın neresinde olursa olsun, dilini, benliğini, kültürünü koruyarak geliştiren özelde siz ve sizler gibi kardeşlerimizin, genelde ise insanlığın mümkün olan en üst seviyede eğitim ve sağlık olanaklarımızdan yararlanması için her zaman büyük gayret gösterdik, göstermeye de devam edeceğiz. Pırıl pırıl gençler yetiştiriyorsunuz. Bizler sizin geleceğinizi kendi geleceğimizden ayrı tutmuyoruz. Sizin evlatlarınız bizim de evlatlarımızdır” diyen Günsel, gelecek nesilleri iyi yetiştirerek, ülkelerini ekonomik, sosyal ve diğer bütün alanlarda güçlendirmeleri yolundaki katkılarının devam edeceğini kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 21 Şubat 2015, 09:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474