banner564

Akça: Takdire şayan

Hayırsever bir işadamı tarafından yaptırılan Cemal Hekim Sağlık Merkezi ve Kaymakamlık Hizmet Binası törenle açıldı

Akça: Takdire şayan
banner598
Girne ilçesine bağlı Çamlıbel’de inşa edilen Cemal Hekim Sağlık Merkezi ve Kaymakamlık Hizmet Binası dün gerçekleştirilen açılış töreniyle hizmete girdi.
Girne Kaymakamlığı Çamlıbel Bucağı ile Çamlıbel Sağlık Merkezi’ni bünyesinde barındıran Cemal Hekim Sağlık Merkezi ve Kaymakamlık Hizmet Binası’nın açılış törenine Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu ve Türkiye Büyükelçisi Halil İbrahim Akça, İçişleri Bakanı Teberrüken Uluçay, Sağlık Bakanı Ahmet Gülle, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar, bölge milletvekilleri, kaymakamlar, belediye başkanları ve vatandaşlar katıldı.
Halk dansları gösterisi ve konuşmaların ardından yapılan açılışta binayı inşa eden işadamına da teşekkür plaketi verildi.
Lapta Belediyesi sınırları içerisinde bulunan Çamlıbel’deki Girne Kaykamalığı Çamlıbel Bucağı mesai saatlerinde; Çamlıbel Sağlık Merkezi ise 112 Acil Servis hizmetiyle 365 gün sağlık hizmeti verecek. Sağlık Merkezi’nde 5 gün hekim bulunacak.
İşadamı Soner Hekim tarafından merhum babası Cemal Hekim anısına yaptırılan hizmet binasının, çevre düzenlemesiyle diğer ihtiyaçlarını ise Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği üstlenecek. 
Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça açılışta yaptığı konuşmada, sağlık ocağı ve Girne Kaymakamlığı Çamlıbel Bucağı’nın hayırsever bir vatandaş tarafından yaptırılmasının takdire şayan olduğunu belirtti. 
Akça, büyükelçiliğin de ihtiyaç duyulan eksik işler ile çevre düzenlemesini yapacağını söyledi.

Güncelleme Tarihi: 21 Şubat 2015, 09:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473