banner564

"El Bab'a ineceğiz"

Fırat Kalkanı Harekatı ile ilgili açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Terörden arındırılmış bir bölgeyi hazırlamamız lazım" dedi

banner598
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bursa'nın İnegöl ilçesinde hayırsever iş adamı Mehmet Yıldız tarafından yaptırılan Hacı Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampüsü'nün açılışında konuşma yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu şöyle konuştu: Halep gibi geçmişte bize ait olan topraklar, İslam medeniyetinin kadim şehirleri yıkıldı. Kütüphaneler, medreseler, hastaneler, enkaza döndü. Acımasızca vuruyorlar. Aynı şekilde Irak'ın kadim şehirleri, geçmişte Kerkük, Musul bizimdi. Şimdi ben Misakımilli dedim diye rahatsız oldular. Niye rahatsız oluyorsunuz? Ben tarih dersi veriyorum, anlayın. Bu işin tarihinde bu var. Gazi Mustafa Kemal'in de Misakımilli'yi istikamet olarak gösterişi yok mu, var. Niye rahatsız oluyorlar Biz milliyiz, biz yerliyiz, biz vatanseveriz, biz milliyetperveriz, farkımız bu. Parlamentoda idam konusu gündeme gelip Genel Kurul’dan geçtiği anda Cumhurbaşkanı olarak ben buna onayımı veririm. Bunu açıkladım. 
Şimdi El Bab, ama 'Oraya inmeyin' diyorlar. Mecburuz, ineceğiz. Niye? Çünkü burada terörden arındırılmış bir bölgeyi hazırlamamız lazım. Münbiç aynı şekilde. Koalisyon güçleri, eğer beraber hareket etmeye hazır olurlarsa Rakka'da da DEAŞ'a karşı gereğini yapacağız. Ama PYD ile veya YPG ile beraber değil. Amerika, koalisyon güçleri, beraber. Terör örgütlerini yanımıza almayacağız.
Bizim kimsenin bir karış toprağında gözümüz yok. Kendi topraklarımızın güvenliği oralardaki gelişmelerle yakından ilgili olduğu için sahada etkin olmaya çalışıyoruz. 

“Sistem tartışmaları olumlu”
Tek parti döneminin bakış açısıyla bunu yapamayız. Eski hal muhal, ya yeni hal ya izmihlal. Son dönemde yapılan sistem tartışmalarını bu anlamda çok olumlu buluyorum.
15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda gerçekleştirilen toplu açılış töreninde de konuşan Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:
“Cumhuriyet bizim ilk değil, son devletimizdir. Bu devletin sınırlarını gönüllü olarak kabul etmiş de değiliz. Unutulmamalıdır ki cumhuriyeti kuran kadronun çok önemli bir bölümünün dahi doğduğu, büyüdüğü topraklar yeni devletimizin sınırları dışında kalmıştır.

"Eğer bildiklerinizi anlatmazsanız..."
15 Temmuz'a rağmen samimi bir pişmanlık ortaya koymayan, bildiklerini anlatmayan ne kadar örgüt mensubu varsa asla masum değildir. Türkiye'de ey FETÖ örgütüne mensup olan veya onlarla bağlantısı olanlar, eğer sizler gelip bildiklerinizi anlatmayacak olursanız, kusura bakmayın, sizi nerede bulursak bulalım alır sizi de aynen o cezaevlerine tıkarız.”

Güncelleme Tarihi: 23 Ekim 2016, 10:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473