banner564

“Emeklilik değil yeni bir başlangıç”

Davutoğlu, 24. yasama döneminin son AK Parti grup toplantısında 3. dönem milletvekillerini arma ile uğurladı

“Emeklilik değil yeni bir başlangıç”
banner598
Başbakan Ahmet Davutoğlu, 24. yasama döneminin son AK Parti grup toplantısında 3. dönem milletvekillerini arma ile uğurladı. Bu milletvekillerini temsilen kürsüye Meclis başkanlığı yapmış Bülent Arınç, Köksal Toptan ve Mehmet Ali Şahin’i çağırarak armalarını takdim eden Davutoğlu, “Bu bir emeklilik beratı değildir. Aksine yeni bir başlangıç beratıdır” dedi. 3 dönemlikler için “Gerçek bir vakar, edep ve ahlak dersi verdiler. Bir teki dahi bu iradeyi tartışmadı, bir teki dahi çıkıp şahsi hesap içine girmedi” diyen Davutoğlu, “Biz de tuzak, fraksiyonlar, kulisler yoktur. Bizde hayır yoluna yürümek hayır düşünmek ve helalleşmek vardır” ifadelerini de kullandı.
Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin TBMM’deki grup toplantısında partisinin iç tüzüğünde yer alan 3 dönem kuralından dolayı yeniden aday olamayacak isimleri ödüllendirdi. Davutoğlu, “Ben üç dönem milletvekilliğini tamamlamış olacak olan asil kardeşlerimize, dava arkadaşlarımıza bir kez daha bütün AK Parti Grubu adına, vefat etmiş olan kardeşlerimizin maneviyatları adına da milletimiz adına da teşekkür ediyorum. Gerçek bir vakar, edep ve ahlak dersi verdiler. Bir teki dahi bu iradeyi tartışmadı, bir teki dahi çıkıp şahsi hesap içine girmedi” diye ekledi. 

Emeklilere zam
Davutoğlu, konuşmasının sonunda ise CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun emeklilere yönelik vaatlerine, emekli maaşlarına zam yaptıklarını anlatarak karşılık verdi: “Son grup toplantısında müjdemizi paylaşmak istiyoruz. Emeklilerimizle ilgili olarak. Olmayan parayı dağıtan Kılıçdaroğlu gibi değil. Hükümetin bir adımıdır. Temmuz ayında emeklilere TÜFE oranında zam yapılacak, maaşı 1000 TL’nin altında kalan emeklilere seyyanen 100 lira zam yapacağız. Maaşı 1000-1100 arasında olan emeklilerin maaşını da 1100 liraya bağlayacağız. Yani bir emeklinin 800 lira maaşı varsa 900 lira olacak. 1020 lira olan varsa 1100 lira olacak. Bu düzenlemeyle emeklilerimizin aylıklarında 50 TL ayrıca bir artış sağlanacak.”

Güncelleme Tarihi: 01 Nisan 2015, 09:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473