banner564

“Emin olduğumuzda açıklayacağız”

Numan Kurtulmuş, Ankara'daki terör saldırısında iki canlı bombanın kimlik tespitinin de son aşamaya geldiğini belirtti

“Emin olduğumuzda açıklayacağız”
banner598
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Ankara'daki terör saldırısında hayatını kaybedenlere ilişkin sivil şehit tartışmalarına dikkat çekerek, "Açıklamada sivil şehit kavramını asla kullanmadım. Böyle bir kavram Bakanlar Kurulu tarafından da kullanılmamıştır" dedi.
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş Ordu'ya gelerek Ordu- Giresun Havalimanı'nda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Ankara'da terör saldırısında ölenlerle ilgili sivil şehit tartışmalarıyla ilgili soruya yanıt veren Kurtulmuş, kendisi ve Bakanlar Kurulu tarafından böyle bir kavramın kullanılmadığını söyledi. 
Ankara'da ki terör saldırısında iki canlı bombanın kimlik tespitinin de son aşamaya geldiğini, çalışmalar yüzde yüz bitirilince bunun kamuoyu ile paylaşılacağını da belirten Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Her iki canlı bombanın kimlik tespitinin son aşamasına gelinmiştir. Bu tespitle birlikte arkasındaki örgütlerinde kimler olduğu noktasında son noktaya gelinmiştir. Ancak kesinleşmeden, şuan itibariyle yüzde 99, yüzde 100 olmadan biz bu kesin bilgidir noktasında kamuoyuna kesin bilgi vermemeyi doğru bulmayız, büyük oranda kesinleşmek üzeredir. Kesinleştiği zaman hem komuoyu ile hem şahısların isimleri, hem bu isimlerin arkasındaki örgüt bağlantıları, olası şüphelilerin dışında muhtemel olmayan şüphelilerinde kimler olabileceği üzerinde çok titiz bir çalışma yürütülüyor. Çok detaylı bir şekilde belki binlerce delil, binlerce farklı görüntü inceleniyor. Bunun sonucunda belli bir noktaya gelindi, ümit ederim en kısa zamanda bütün detaylarıyla konu ortaya çıkacaktır. Çıktığı anda bunu kamuoyu ile paylaşacağız" diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 15 Ekim 2015, 09:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474