banner564

'Emir demiri keser'

Başarısız ve yorgun olmadığını söyleyen Melih Gökçek, 23,5 yıllık belediye başkanlığından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talebi nedeniyle ayrıldığını belirtti

'Emir demiri keser'
banner598
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonu'nda düzenlenen olağanüstü toplantıda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talebi üzerine istifa ettiğini açıkladı. 
Melih Gökçek, istifasını açıklamak üzere dün saat 14.00'de Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonu'na geldi. Toplantıya CHP ve MHP'nin meclis üyeleri katılmadı. Salona girişte meclis üyeleri tarafından ayakta alkışlanan Gökçek, 23 buçuk yıldır belediye başkanlığı yaptığını belirterek, ilk olarak belediye başkanlığı döneminde yapılan hizmetleri anlattı. Başkan Gökçek daha sonra yorulmadığını ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talebi üzerine istifa ettiğini açıkladı.
Gökçek, "Yapılan değerlendirme ile genel başkanım ve liderim Recep Tayyip Erdoğan tarafından istifam istenmiştir. Liderimiz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın emrine uyarak Belediye başkanlığını bırakıyorum. 23 buçuk yıldır aralıksız sürdürdüğüm Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'ndan istifa ediyorum. Başarısız, yorgun olduğumu düşündüğüm için değil veya başka bir kaygı nedeniyle değil sadece ve sadece ülkemi lider ülke yapacağına inandığım Recep Tayyip Erdoğan'ın talebini yerine getiriyorum" dedi.
 
"Benim davamda emir demiri keser
    Gökçek, "Özellikle muhalif medya bazı milletvekilleri benim bu konuda yoğun bir tepki koyacağımı düşünüp devamlı olarak olayı sosyal medyada vs kaşıdılar. Melih Gökçek bir tek Twıtt atıp cevap bile vermedi. Sessiz kalışımın nedeni neydi: ben bir dava ahlakından geliyorum. Benim davamda nefise uymak yoktur. Şahsi çıkarlar için davaya zarar vermek yoktur. Benim davamda emir demiri keser. Benim davamda liderin talimatına uymak gerektir" dedi.
Gökçek, "Bana istifa etmemem konusunda çok baskı yapan oldu. Davama iğne ucu kadar zarar verme hakkını bulamam. Recep Tayyip Erdoğan demek Türkiye'de mazlumların sahipsiz kalmaması demektir. Ben Melih Gökçek olarak vebal altına giremem. Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan'ın emrine uyarak belediye başkanlığını bırakıyorum" diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 29 Ekim 2017, 11:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474