banner564

“Endişeye gerek yok”

Başbakan Davutoğlu, Türkiye’de seçimin vaktinde uluslararası standartlarda objektif hukuk kuralları içinde gerçekleşeceğini belirtti

“Endişeye gerek yok”
banner598
Başbakan Ahmet Davutoğlu, muhalefetin seçim güvenliğine dair getirdiği endişelere cevap vererek, “Seçim Türkiye’de vaktinde uluslararası standartlarda objektif hukuk kuralları içinde gerçekleşecektir. Bundan kimsenin tereddüdü olmasın.” dedi. 
Davutoğlu, seçim güvenliği için yasa çıkarma teklifinde bulunduğu ancak kabul etmeyen CHP ve MHP’yi de seçim güvenliğinden sorumlu tuttu. Başbakan, “Meclis’te önceki gün ortaya çıkan tabloyla tekrar ülkeyi bloklaştırmaya, kutuplaştırmaya sevk edenler seçim güvenliğine en fazla tehdidi yapanlardır.” diye konuştu.
B-20 Konferansı’nda yaptığı konuşmadan sonra basın toplantısı düzenleyen Davutoğlu, konuşmasını özetledikten sonra gazetecilerin sorularını cevapladı. Davutoğlu’na seçim güvenliği ile ilgili çalışmalar ve HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın ortamın seçim için güvenli olmadığına dair açıklaması soruldu. 
Başbakan, “Türkiye daha önce daha zor şartlarda seçim gerçekleştirmiştir. 90’lı yıllarda yapılan hiçbir seçim daha iyi şartlarda yapılmadı. Hatta 2011 yılında da benzer saldırılara muhatap olduğumuzu herkes bilir. Terör Türkiye’yi hiçbir zaman bütünüyle rahat ve huzur içinde seçim yapmak imkanı vermeyecek şekilde tehdit altında tuttu. Türkiye, demokratik bir hukuk devleti olarak hem terörle mücadele edecek, hem de demokratik hukuk kuralları içinde seçim gerçekleştirebilecek güce sahiptir. Evet şu anda bir seçim hükümeti dolayısıyla AK Parti tek parti hükümeti anlamında bir hükümet yok. Ama bilinsin ki seçim güvenliği ile sorumlu olan bir hükümet var.” dedi.


“CHP ve MHP ile bir hükümet kurulabilseydi…”
Terörle mücadele etmeye de kararlı olduklarını belirten Davutoğlu, “Seçimi de en güvenli şartlarda gerçekleştirmeye kararlıyız. Eğer Meclis’ten bir hükümet çıkabilmiş olsaydı ya da CHP ile MHP ile bir seçim hükümeti bağlamında bizimle işbirliği yapmış olsaydı seçim güvenliğini teminat altına almak için Meclis’i birlikte çalıştırıp bazı yasal düzenlemeler yapma imkanı da bulacaktık. Ne gibi? Taşımalı oy ile. Yani herkesin Türkiye’nin her yerinde veya belli gösterilen yerlerde oy verebilmesine imkan sağlayan bir düzenleme yapabilirdik." diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 05 Eylül 2015, 08:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473