banner564

Fantom'lar çarpıştı, 4 pilot şehit oldu

Malatya 7'nci Ana Jet Üssü'nden havalanan iki F-4 Fantom savaş uçağı havada çarpıştı

Fantom'lar çarpıştı,  4 pilot şehit oldu
banner598
Malatya 7'nci Ana Jet Üssü'nden havalanan 2 savaş uçağı, Akçadağ ilçesinin İkinciler köyü yakınlarında havada çarpıştı. Talihsiz kazada, 4 pilot şehit oldu.
Genelkurmay Başkanlığı, düşen uçaklarla ilgili dün akşam saatlerinde bir açıklama yayınladı.
Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Bu akşam 18.07'de Malatya'da konuşlu 7'inci Ana Jet Üssü’nden planlı gece uçuş eğitimi için kalkan iki adet RF-4E Keşif Uçağı ile saat 19.05'te radar irtibatı kesilmiş ve derhal arama faaliyetlerine başlanmıştır.
Saat 20.45'te iki uçağımızın da enkazına ulaşılmış ve maalesef dört kahraman pilotumuz şehit olmuşlardır. Bu elim kaza neticesinde şahadet mertebesine erişen kahraman pilot arkadaşlarımıza Allah'tan rahmet kederli aile fertlerine, Silahlı Kuvvetlerimize ve yüce Türk Milletine başsağlığı dileriz.

Şehit pilotların isimleri belli oldu
Düşen RF-4E tipi uçaklarda şehit düşen pilotların isimleri belli oldu. Kazada Kurmay Binbaşı Salih Sezer, Üsteğmen Salih Atalay ile rütbeleri öğrenilemeyen Zeynel Özbahçeçi ve Onur Özkaya isimli subaylar şehit oldu.

Ala: Dışarıdan müdahale yok
İçişleri Bakanı Efkan Ala ise yaptığı açıklamada, kaza sebebine ilişkin ise dışarıdan müdahale olmadığını, birbirine çarpma olabileceğini söyledi.
İçişleri Bakanı Ala, "İki uçağımızın da enkazına ulaşıldı. Maalesef 4 şehidimiz var. F-4 Fantom uçakları ikisi de. Şehitlerimize rahmet diliyorum. Ailesine ve yüce meclisimize başsağlığı diliyorum" şeklinde konuştu.
Milletvekillerinin kaza sebebini sorması üzerine ise Ala, "Kaza kırım raporundan sonra kesin nedeni açıklanabilir. Şu anda mümkün değil. Malatya sınırları içerisinde Akçadağ bölgesinde. Tahminlerimiz var. Birbirine çarpma olabilir büyük ihtimalle ya da hava şartları. Dışarıdan müdahale yok." ifadelerini kullandı.  

Güncelleme Tarihi: 25 Şubat 2015, 10:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473