banner564

“Geçersizdir”

MHP Grup Başkanvekili Vural, Meclis Soruşturma Komisyonu raporunun zamanında TBMM Başkanlığı'na sunulmadığını savundu

“Geçersizdir”
banner598
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, TBMM'deki Yüce Divan oylamasına değinerek, "Bu süreç içinde AKP kazanının fokur fokur kaynamakta olduğunu artık herkes itiraf etmeye başladı. Çarşaf çarşaf gazetelerde yayımlanıyor" dedi.
Soruşturma Komisyonu süresince milletvekillerine yönelik tehditlerin, baskıların, korkutmaların, şantajların havada uçuştuğunu, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun ise yönlendirmede bulunmadıklarını açıkladığını belirten Vural, "Peki, 21 Aralık gecesi 2,5 saat siz ne yaptınız, fasıl mı yaptınız? Ne yaptınız Bakanlarla? AKP'li grup başkanvekilleriyle neyi görüştünüz? Komisyon üyeleri irade beyanlarını önce size tedbir alınması için mi aktardı? Yüce Divan'a gönderme istenmesine rağmen, daha sonra birileri devreye girmiş, baskı ve tehditlerle irade değiştirilmiş" diye konuştu. 

Vural, şöyle devam etti:
"Bu açıkça yargılama sürecini etkilemektir ve suçtur. Buradan cumhuriyet savcılarına suç duyurusunda bulunuyorum. TBMM üyeleri üzerinde baskı kurarak kararları değiştirmek isteyenlere karşı gereği yapılmalı. 21 Aralık gecesinde sonra Davutoğlu'nun baypas edilerek Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın devreye sokulması, ardından 22 Aralıkta değişen kanaatler.
Yüce Divan'a gönderme eğilimini öğrenen dört eski Bakana, 'Kendiniz gitmek istediğinizi açıklayın' demiş. Bir Bakanın, AKP ile ilgili çok sayıda bilginin ortaya saçılacağı tehdidi üzerine de Davutoğlu, 'Saçılacaksa saçılsın' diye tepki göstermiş. Rüşvet ve yolsuzluk çetesi dönemin Başbakanı'na gitmiş, dönemin Başbakanı da komisyon üyelerini arayarak tavırlarının değiştirilmesini sağlamış. İşte bu tam bir saray entrikasıdır.
Demek ki ortaya saçılacak çok şey var. Bu Bakanlar konuşacak olursa kim bilir hangi kirli çamaşırlar , kirli ilişkiler ortaya saçılacak. Cerahat dolu bir dönem. Cerahat akıyor. Demek ki Adalet ve Kalkınma Partisi döneminde ortaya saçılacak o kadar çok şey var ki bunların saçılmasından korkan bir zihniyet var.

Güncelleme Tarihi: 24 Ocak 2015, 09:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474