banner564

Hakkari Dağlıca’dan kara haber geldi

Hakkari Dağlıca’da teröristler tarafından gerçekleştirilen saldırı ve sonrasında çıkan çatışmada 15 askerin şehit olduğu çok sayıda askerin de yaralandığı belirtiliyor

Hakkari Dağlıca’dan kara haber geldi
banner598
Hakkari’nin Yüksekova İlçesi kırsalında PKK’lı teröristler yola tuzakladıkları patlayıcıları, Dağlıca Tabur Komutanlığı’ndan operasyona gitmek üzere ayrılan askeri zırhlı araçların geçişi sırasında patlattı. İngiliz yayın kuruluşu BBC’nin verdiği haberde, bombalı saldırı ve ardından başlatılan hava destekli operasyonda çıkan çatışmalarda 15 askerin şehit olduğu çok sayıda askerin de yaralandığı belirtiliyor. 
Başbakan Davutoğlu Hakkari’deki üzücü olayın haberini aldıktan sonra terör saldırısı gündemiyle Ankara'da güvenlik zirvesini topladı. Genelkurmay Başkanlığı’nın bu sabah saat 02.20’de yaptığı açıklamada terör örgütüne yönelik operasyonların sürdüğü belirtildi. Açıklamada, şehit ve yaralıların olduğu kaydedildi, ancak rakam açıklanmadı. Cumhurbaşkanı Erdoğan da terörle mücadelenin kararlılıkla süreceğini belirtti. 

13 nokta vuruldu
Özel birliklerin katıldığı operasyonda PKK’lı teröristelerin de öldürüldüğü öne sürüldü.  Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, terör saldırısının ardından havalanan F-16 ve F-14 uçakları ile terör örgütüne yönelik ilk etapta hedeflenen 13 nokta bombalandı.

Ankara’da güvenlik zirvesi…
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Konya programını yarıda kesip Ankara'ya döndü. Davutoğlu, Dağlıca'da gerçekleşen terör saldırısı gündemiyle Ankara'da güvenlik zirvesini topladı.
Başbakan Davutoğlu Başkanlığındaki toplantıya, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Başbakan Yardımcıları Yalçın Akdoğan, Yıldırım Tuğrul Türkeş, Cevdet Yılmaz, İçişleri Bakanı Selami Altınok, Adalet Bakanı Kenan İpek, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Galip Mendi, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Başbakanlık Müseteşarı Kemal Madenoğlu, Emniyet Genel Müdürü Celallettin Lekesiz ve AK Parti İstanbul Milletvekili Ali Sarıkaya katıldı. Başbakanlık Resmi Konutu'nda basına kapalı gerçekleşen toplantı, yaklaşık 1 saat 20 dakika sürdü. Toplantı sonrası herhangi bir açıklama yapılmadı.

Erdoğan: 400 milletvekili alan parti olsaydı…
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dağlıca'daki terör saldırısıyla ilgili yaptığı değerlendirmede, "Eğer 400 milletvekilini alabilecek veya bir anayasayı inşa edebilecek sayıyı bir siyasi parti yakalamış olsaydı durum bugün çok daha farklı olurdu. Her şeyden önce bir 'yeni Türkiye' adımını atmak için böyle bir şey çok önemliydi" dedi. Teröre karşı ortak bir blok oluşturulması gerektiğine vurgu yapan Erdoğan, “Onlar o zaman bu işin çok daha zor olduğunu anlayacaklardır. Ancak onlar yanlarında herhangi bir siyasi partiyi görünce  ‘Ha burada bir siyasi konsensüs yok’ diyorlar. Öyle veya böyle şimdi bir seçime gidiliyor. Bu seçimde temenni ediyorum ki, milletim bir daha bu kararları rahatlıkla verebilecek bir iktidarı iş başına getirir” ifadelerini kullandı.
Terör ile mücadelede birlik, beraberlik ve dayanışmanın çok önemli olduğunu anlatan Erdoğan, milli birlik ve kardeşlikten sonra Çözüm Süreci'ni dillendirdiklerini söyledi.

“Bedelini ağır ödetiyoruz…”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hakkari'deki saldırının ardından terörle mücadelede nasıl bir yol izleneceğinin sorulması üzerine, "Bir defa bu akşamki olaydan sonra artık şunu çok açık net bilmeliyiz. Doğrudur belki hakikaten şehitlerimiz oluyor, olacak ama bunun bedelini biz bunlara çok ağır ödetiyoruz, ödeteceğiz. Şu ana kadar zaten gerek Kandil'de, gerekse ülkemiz içerisinde 2 bini aşkın teröristi öldürdük ve bunlara devam edeceğiz. Bunlar 'Tayyip Erdoğan şöyledir, böyledir' diyorlar, varsın desinler. Ülkem için, milletim için biz bunu tüm güvenlik güçlerimizle beraber sürdüreceğiz" değerlendirmesini yaptı.

Kılıçdaroğlu: Ne 400 vekilmiş be…
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Her gün şehit haberleri ile yüreğimizin yandığı bu ortamda bile, 400 vekil hesabı yapan Cumhurbaşkanı’nın utancı tüm ülkeye yeter!" dedi. 
Kılıçdaroğlu, Dağlıca'daki terör saldırısına ilişkin resmi Twitter hesabından açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı: "Dağlıca’da yüreğimize ateş düştü. Her gün aynı acı... Bu acıyı bize yaşatanlara da kandan, gözyaşından beslenenlere de lanet olsun! Her gün şehit haberleri ile yüreğimizin yandığı bu ortamda bile, 400 vekil hesabı yapan Cumhurbaşkanı’nın utancı tüm ülkeye yeter! Ne 400 vekilmiş be… Uğruna ülkeyi kan gölüne çevirdin, anaları evlatsız, evlatları yetim bıraktın. Sende vicdanın kırıntısı bile yok!"


TSK açıklama yaptı
Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK)'dan Dağlıca'daki terör saldırısına ilişkin açıklama yapıldı. Açıklamada, "06 Eylül 2015 günü Dağlıca - Yüksekova yolunun ulaşıma açılması maksadıyla yürütülen operasyonda 3 adet El Yapımı Patlayıcı bulunarak imha edilmiştir. Operasyonun devamında yola döşenen diğer El Yapımı Patlayıcıların patlatılması ile 2 zırhlı aracımız ağır hasar görmüştür. Patlama neticesinde Kahraman silah arkadaşlarımızdan şehit ve yaralananlar olmuştur" denildi. 
Türk Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanlığı'nın resmi internet sitesinden saat 02.20'de yapılan yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verildi: 
"24 Temmuz 2015 tarihinde başlatılan yoğun hava harekâtı ile yurtdışındaki Bölücü Terör Örgütüne ait hedeflerin ateş altına alınması neticesinde ağır hasar ve zayiat verdirilmesini müteakip yurtiçindeki Bölücü Terör Örgütüne ait hedeflerin imhası maksadıyla operasyonlara hız verilmiştir.
Özellikle Hakkâri bölgesinde Bölücü Terör Örgütü tarafından menfez ve köprülerin tahribi ve yollara El Yapımı Patlayıcıların döşenmesi nedeniyle halkımızın ulaşım imkanları kısıtlanmıştır. Bölge halkımızın güven ve huzur içinde ulaşımına imkan vermek maksadıyla 04 Eylül 2015 tarihinden itibaren başlatılan operasyonlar dağlık alanda ve yollarda aralıksız devam etmektedir.

“Şehit ve yaralanmalar olmuştur…”
6 Eylül 2015 günü Dağlıca - Yüksekova yolunun ulaşıma açılması maksadıyla yürütülen operasyonda 3 adet El Yapımı Patlayıcı bulunarak imha edilmiştir. Operasyonun devamında yola döşenen diğer El Yapımı Patlayıcıların patlatılması ile 2 zırhlı aracımız ağır hasar görmüştür. Patlama neticesinde Kahraman silah arkadaşlarımızdan şehit ve yaralananlar olmuştur.
Bölgeye icra edilen yoğun hava harekâtı kapsamında iki adet F-16 ve iki adet F-4 ile Bölücü Terör Örgütüne ait toplam 13 hedef vurulmuştur. Yaşanan çok olumsuz hava koşullarına rağmen operasyona kararlılıkla devam edilmektedir.
Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu menfur saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, saldırıda yaralanan Kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar temenni ediyoruz. Bölgede operasyon devam etmekte olup müteakip gelişmeler hakkında bilgi verilecektir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

Güncelleme Tarihi: 07 Eylül 2015, 10:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473