banner564

Hava olumlu

AK Parti ile CHP kurmayları koalisyon için ilk buluşmayı gerçekleştirdi

Hava olumlu
banner598
Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, istikşafi görüşmeleri kapsamında CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç ile görüştükten sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Çelik, “Bir hükümet ortaklığını gerçekleştirmek de erken seçim ihtimali de her zaman yarı yarıyadır.” dedi.
Bakanlıkta gerçekleşen görüşmeye ilişkin her iki tarafın da pozisyonu görmesi bakımından, karşılıklı olarak konumların fotoğrafını çekme anlamında bir görüşme süreci olacağını belirten Çelik, “Bugün konuştuğumuz konu; genel başkanların eğer görüşmesi gibi bir söz aşamaya gelinirse o aşamaya kadar yapılması gerekenler var. Bunlar yöntemle ilgili şeyler. Birincisi ilkelerin belirlenmesi. İkinci, konu başlıklarının belirlenmesi. Üçüncüsü hangi mekanda bir araya geleceğimizle ilgili bir değerlendirme yapmamız gerekiyor.” ifadesini kullandı. 
‘Suruç olayının koalisyona etkisi olur mu?’ sorusuna Bakan Çelik, “Türkiye’ye topyekün bir saldırıdır. Türkiye’nin vatandaşlarının güvenliğini tehdit eden, içimizi yakan bu kadar gencimizi kaybettik. Bunlar hepimizin ortak tavır alması gereken konulardır. Türkiye’nin milli güvenliği ile ilgilidir. Vatandaşlarımızın hayat hakkı ile ilgilidir. Hep beraber lanetledik. Bu konularda bir ihtilaf olmaz.” diye cevap verdi.

Koç: 12 günde tamamlanır
Öte yandan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, koalisyon müzakereleriyle ilgili "Toplam süre en fazla 10-12 gün içinde bir temel sonuca varmak mümkün olacak veya olmayacak. Her iki tabloda gereken açıklama yapılacak." dedi. 

Güncelleme Tarihi: 22 Temmuz 2015, 09:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474