banner564

Hayırlı evlat

Kızı, gerçek anlamda ciğerinin parçası oldu

Hayırlı evlat
banner598
Antalya'da ikamet eden 24 yaşındaki gıda mühendisi Selen Demir, karaciğer yetmezliği çeken babasını karaciğerinin parçasıyla hayata bağladı.Sürücü kursu sahibi 50 yaşındaki Mustafa Demir, 5 yıl önce yorgunluk ve kaşıntı şikayetiyle Akdeniz Üniversitesi Hastanesine gitti. Burada yapılan testlerde karaciğer rahatsızlığı yaşadığı belirtilen Demir, ilaç tedavisi görmeye başladı. 

   Rahatsızlığının bir süre sonra siroza dönüşmesi nedeniyle Demir'in sağlığına kavuşması için karaciğer nakli yapılması gerektiği belirtildi. 

 

24 yaşındaki kızı gönüllü oldu

Bu sırada Demir'in 24 yaşındaki gıda mühendisi kızı Selen Demir, babasına karaciğerini vermek için gönüllü oldu. Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde yapılan tetkiklerde nakil için bir engel bulunmadığı tespit edildi. Doç. Dr. Ayhan Dinçkan tarafından gerçekleştirilen ameliyat ile Selen Demir'in karaciğerinin yüzde 70'i alınarak, babasına nakledildi.

Naklin ardından Mustafa Demir, sağlığına kavuştu. Hastane odasında AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Mustafa Demir, zor günler yaşadığını söyledi. Sıkıntılı günleri kızı sayesinde atlatacağını ifade eden Demir, "Kızım gerçek anlamda ciğerimin parçası oldu. Çok mutluyum. Umarım bütün organ bekleyen hastalar sağlıklarına kavuşur" dedi.


Güncelleme Tarihi: 04 Şubat 2014, 13:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474