banner564

Destek arayışı

Rum Dışişleri Bakanı Kasulidis enerji konulu temaslarda bulunmak üzere Tel Aviv ve Ramallah’a gidecek

Destek arayışı
banner598

Rum Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis’in, enerji konularında temaslarda bulunmak üzere Tel Aviv ve Ramallah’a gideceği bildirildi.

Enerji alanında, önümüzdeki aylarda meydana gelecek olan perde arkası hazırlık faaliyetlerinin belirleyici olacağını yazan Fileleftheros Gazetesi, gerek devletler, gerek de şirketler düzeyinde, enerji konusunda yeni bir ivme kazandıracak olan gelişmeler yaşanmasının beklendiğini kaydetti.
Rum Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis’in, 18 Şubat’ta Tel Aviv’i, bir gün sonra da Ramallah’ı ziyaret edeceğini aktaran gazete, Kasulidis’in İsraillilerle doğal gazdan ortaklaşa istifade edilmesiyle ilgili işbirliği konuları, enerji güvenliği ve bu alanla ilgili daha geniş kapsamlı gelişmeleri ele alacağını belirtti.
   Bilindiği gibi, iki hükümetin enerji konularıyla ilgili bir dizi anlaşmayı teknokratik aşamada müzakere ettiğini ve bunların Kasulidis’in ziyareti sırasında değil fakat yakında ilan edileceğini kaydeden gazete, Kasulidis’in İsrail ziyaretinin gündeminde, İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu’nun, Haziran ayına kadar Güney Kıbrıs’a gerçekleştirmesi beklenen ziyaretiyle ilgili hazırlığın bulunacağını da kaydetti.

Filsitinlilerle de temas

Kasulidis’in Filistinlilerle daha önce işbirliği memorandumu imzaladığını, ancak görüşme gündeminin üst sıralarında enerji konusunun bulunacağını belirten gazete, Rum kesiminin Beyrut ve Kahire’yle de irtibatta olduğunu ifade etti.
Tek yanlı olarak ilan edilen Rum Münsahır Ekonomik Bölgesi’nde (MEB) faaliyette olan
şirketlerin sismik araştırmalar yapmayı planladıklarını da kaydeden gazete, 12’inci parselde ise yeni bir sondaj yapılacağını yineledi.

Güncelleme Tarihi: 04 Şubat 2014, 13:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473