banner564

“Bu bir gövde gösterisi”

Loğoğlu, “İsrail ile Kıbrıs Rum Yönetimi'nin ortak tatbikatı, Türkiye'yi hedef alıyor" dedi

“Bu bir gövde gösterisi”
banner598

Türkiye’deki Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, "İsrail ile Kıbrıs Rum Yönetimi'nin ortaklaşa gerçekleştirecekleri tatbikat, siyasi anlamda Türkiye'yi hedef alan bir gövde gösterisidir” dedi.

Loğoğlu, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında İsrail ile Kıbrıs Rum Yönetimi'nin ortaklaşa gerçekleştirecekleri tatbikata ilişkin açıklamalarda da bulundu.

Loğoğlu konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"Öteden beri hem Kıbrıs Türk halkının, hem Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin, hem de Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki haklarına tecavüz eden bir Rum yönetimi ile ilişkilerimizin bozulduğu bir İsrail ortak tatbikat yapıyorlar. Bu doğrudan doğruya siyasi anlamda Türkiye'yi hedef alan bir gövde gösterisidir. Bu konuda AKP iktidarının ağzından henüz bir şey duymuş değiliz. Burada önemli olan İsrail ile Güney Kıbrıs Rum yönetiminin ortak askeri tatbikat düzenleme noktasına gelecek kadar cesaretli veya pervasız veya kendilerini bunu yapabilecek güçte görebilmeleri. Bunlar AKP'nin Doğu Akdeniz'de izlediği politikanın politika olmadığının işareti."

Güncelleme Tarihi: 04 Şubat 2014, 13:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474