banner564

Hedef 2023

Taner Yıldız, "Şükürler olsun ne ben ne diğer arkadaşlarım, koltuklarıyla, masa ve sandalyeleriyle ilgili herhangi bir kaygı içinde bulunmamaktadır” dedi

Hedef 2023
banner598
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Amasya ziyaretinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yıldız, AK Parti içinde muhalefet oluşup oluşmadığına yönelik soruyu şöyle yanıtladı:
"10 Ağustos seçimlerinden önce 14 partinin beraberce davranmasından çok fazla şey medet umanlar, buna ulaşamayınca bir partinin bölünmesiyle alakalı girişimlerde bulundular. Bence sonuç vermeyecek bir girişim. Her defasında bizim birliğimize ve biz kültürünün daha da artmasına sebep olacaklar. AK Parti hükümetleri, 12 yıldan bu yana geliştirdiği politikalar ve stratejilerle güçlendi ve güçlenmeye de devam edecek. Yeni kurulan hükümetle daha da güçlenecek. Bizler doğru yaptığımız kadar güçlenen, güçlendikçe de daha çok doğru yapma kapasitesine ulaşan bir yapıdayız. O yüzden 'bir ayrılık var mıdır, acaba birisi yan mı bakmıştır düz mü bakmıştır' diye beklenti içine kamuoyu girmesin. Biz, Türkiye'yi benlerimizi küçülterek büyüttük. Enelerimizi, egolarımız küçülterek büyüttük. Şahıslar önemli değil. Bizlerin ortaya koyduğu biz kültürü önemli. AK Parti'nin en büyük avantajı ve Türkiye'ye sunduğu en büyük getirilerinden bir tanesi budur. 2023 yılı hedeflerine yine bu şekilde devam edeceğiz."

“Sonuçtan mesul değiliz”
Yeni kabinede görev alıp almayacağının sorulması üzerine Yıldız, niyetlerinden ve gayretlerinden sorumlu olduklarını, sonuçtan mesul olmadıklarını belirtti. Yetişme tarzlarının, davaya bakış açılarının, dava ahlaklarının bu şekilde olduğunu anlatan Yıldız, şunları söyledi:
"Sayın Başbakanımız bulunduğumuz makamların geçici olduğunu birçok defa söyledi. Bakanlık, milletvekili, belediye başkanlığı, il başkanlığı, bunların her birinin dinamik şekilde yenilenmesi... Bizden sonra gelecek arkadaşlarımıza, son derece genç, dinamik, birikimli arkadaşlarımıza bu görevleri tabii ki zamanı geldiğinde vereceğiz. Bizim makamlara katacağımız şeylerin olduğunu hep beraber biliyoruz. 12 yıldan bu yana AK Parti kültüründen bahsediyoruz. Şükürler olsun ne ben ne diğer arkadaşlarım, koltuklarıyla, masa ve sandalyeleriyle ilgili herhangi bir kaygı içinde bulunmamaktadır. Türkiye'nin büyümesi, geleceği, yeni başbakanımızla, yeni kurulacak hükümetle mutlaka daha da iyi olacak. Kendimizden daha çok sevdiğimiz çocuklarımıza daha iyi bir Türkiye bırakacağız. Şahıslar fani ama dava bakidir. Bu şekliyle bütün arkadaşlarımın da baktığından eminim. Bunu görüyorum."

Güncelleme Tarihi: 24 Ağustos 2014, 07:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473