banner564

Maliyet işi bozdu

Rum Yönetimi’nin Vasiliko’da sıvılaştırma terminali inşası için Noble ve Delek ile sürdürdüğü müzakereler yolunda gitmiyor

Maliyet işi bozdu
banner598
   Rum Yönetimi’nin, Vasiliko’da doğal gaz sıvılaştırma kara terminali inşası için Noble şirketi ile yürütmekte olduğu müzakerelerin paralelinde aynı amaçla ENI-KOGAS Konsorsiyumu ile de müzakere etmeye karar verdiği bildirildi. 
   Fileleftheros “Terminal İçin ENI-KOGAS’a Çark” başlıklı haberinde, Rum Bakanlar Kurulu’nun, Enerji Bakanı Yorgos Lakkotripis’in terminal inşası için Noble yanında ENI-KOGAS ile de müzakere edilmesi önerisine onay verdiğini yazdı. 
   Gazeteye göre Rum Bakanlar Kurulu’nun  kararı aslında, Enerji Bakanlığı ile ENI-KOGAS arasında bir süredir yürütülmekte olan yoğun istişarelere resmiyet kazandırdı. İtalyan-Kore konsorsiyumunun, ruhsat sahibi olduğu 2, 3 ve 9’uncu parsellerden çıkaracağı doğal gazın tek ve ana ihraç yöntemi olarak Güney Kıbrıs’ta sıvılaştırma terminali kurmayı çok istiyor göründüğü kaydedildi. 

Çark ettiler 
   Onayın ardından, ruhsat sahibi olduğu parsellerde kullanılabilir doğal gaz miktarını belirlemek üzere önümüzdeki dönemde sondaj yapacak olan ENI-KOGAS’ ile müzakerelerin başlaması bekleniyor. 
   Müzakerelerle, bütün Vasiliko’da sıvılaştırma terminali inşa edilmesiyle ilgili olguları, çerçeveyi ve prosedürü belirleyecek bir anlaşmaya (Project Anreement) varılması hedefleniyor. 

Güncelleme Tarihi: 24 Ağustos 2014, 08:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473