banner564

Hedef ‘Yeni Türkiye’

Başbakan Erdoğan, Ak Parti’nin 2015 seçimlerinden Anayasayı değiştirecek güçle çıkması gerektiğini söyledi

Hedef ‘Yeni Türkiye’
banner598
   Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, milletvekillerini AK Parti genel merkezinde toplayıp yeni genel başkan ve başbakanın kim olması gerektiği konusunda görüşlerini aldı. Nasıl bir cumhurbaşkanı olacağını tüm detaylarıyla anlatan Erdoğan, yaptığı konuşmada çarpıcı mesajlar verdi.
   Anayasa’da belirtilen Cumhurbaşkanı yetkilerinin tümünü istisnasız kullanacağını belirten Erdoğan şöyle dedi:
   “Bugüne kadar bu yetkiler belki tam olarak kullanılmadı. Bu nedenle benim de kullanmayacağım anlamına gelmez. ‘Teamüller böyle’ diyorlar. Ne teamülü kardeşim. İlk kez cumhurbaşkanını halk seçti, yeni bir teamül oldu. Bu nedenle yeni Türkiye yolunda yeni teamülleri de biz oluşturacağız. Bu teamüllerle yola devam edeceğiz. 2023 hedefimize de bu şekilde varacağız. 
 Gönül dünyamla buradayım: 28 Ağustos'tan itibaren artık burada olmayacağım ama gönül dünyam ve ruhum hep burada olacak. Sizi Çankaya'dan izlemeye devam edeceğim. 

Anayasa değişikliği

   Erdoğan, Anayasa değişikliği konusunda şunları söyledi:
   “2015 seçimlerinden AK Parti'nin Anayasa'yı değiştirecek bir güçle çıkması çok önemli, mutlaka yapmalıyız. Seçilme yaşının 18'e düşürülmesi için gayret göstermeliyiz. Bu AK Parti siyaseti açısından, Türkiye için çok önemli. 
   Birlik ve beraberliğinden taviz vermemeliyiz. Çünkü bu hareket küllerinden doğmuş bir hareket. Yeni Türkiye'nin umudu. Biz ne CHP'ye ne MHP'ye benzeriz. Aramıza nifak tohumu ve fesat girmeden yola devam edeceğiz. 

Davutoğlu’nun ismi ön planda
   Erdoğan, konuşmasında 27 Ağustos'ta sadece genel başkan seçiminin yapılacağını hatırlatarak, "Ancak MYK'da bir değişiklik olup olmayacağına yeni seçilecek genel başkan karar verecektir" dedi. 
   Erdoğan'ın, MKYK, MYK, il başkanları, belediye başkanları ve milletvekilleri ile yaptığı istişare toplantılarında kapalı zarflar için ağırlıklı olarak Ahmet Davutoğlu'nun isminin yazıldığı bildirildi. Bazı milletvekillerinin kendi ismini ve "Sizin tercihiniz bizim de tercihimizdir" yazdığı bildirildi.

Güncelleme Tarihi: 17 Ağustos 2014, 10:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473