banner564

“Herkes için bağlayıcıdır”

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, dört eski Bakan ile ilgili Meclis Soruşturma Komisyonu'nun kararını değerlendirdi

“Herkes için bağlayıcıdır”
banner598
Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'na konuk oldu. AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Şenol Kazancı tarafından karşılanan Canikli, gündemdeki son gelişmelere ilişkin soruları yanıtladı.
Dört eski Bakan ile ilgili Meclis Soruşturma Komisyonu'nun kararına ilişkin soru üzerine Canikli, AK Parti hükümetinin komisyon kurulmasına ilişkin adım atmasına kadar muhalefetten herhangi bir talep ve çağrı gelmediğini söyledi. Bu tür iddialar olduğu zaman soruşturma yönteminin belli olduğunu ifade eden Canikli, muhalefetin gerçekten adalet arama isteği içinde olmadığını belirtti. Canikli, şunları kaydetti:
"Amaç, böyle bir iddianın araştırılması, doğrularının ortaya çıkartılması, gerçeğinin tespitiyse bunun yöntemi budur. Delilleri kamuoyu tartışmaz. Sonuç olarak hukuki bir olaydır. Delillerin nasıl değerlendirileceği uzmanlık işidir, uzmanları yapması gerekir. Başından beri 'hiç soruşturma komisyonuna, yargılamaya gerek yok, bunlar suçludur' kararını muhalefet zaten vermiştir. Herkes hakkında bir iddia olabilir, hüküm ortaya çıkana kadar kadar mahkum edilmez. İddialar konuşulabilir, tartışılabilir ama hüküm verilmez. Muhalefet bunu yaptı. Daha henüz ilk ortaya çıkışından itibaren onlarla birlikte hareket eden basın kararını verdi: 'Bakanlar suçludur.' Muhalefet bugün aynı yaklaşımına devam ediyor. Adalet bulma gibi bir durum söz konusu değil, siyasi olarak AK Parti'yi yıpratabilir miyiz, bütün yaklaşım bu oldu ve devam ediyor"

Güncelleme Tarihi: 08 Ocak 2015, 09:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474