banner564

‘Hizmet borcum var’

Meclis Başkanı Binali Yıldırım’ın, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adaylığı dün resmen ilan edildi

‘Hizmet borcum var’
banner598

 AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı beklenildiği gibi Binali Yıldırım oldu. İstanbul'da düzenlenen tanıtım toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin 36 ilçedeki adayını da açıkladı. AK Parti 3 ilçede ise MHP'nin gösterdiği adayı destekleyecek. AK Parti'de İstanbul Büyükşehir ve 39 ilçe belediye başkan adayı belli oldu.

Sinan Erdem Spor Salonu'ndaki tanıtım toplantısı öncesi İstanbul'un farklı ilçelerinden gelen partililer salonu doldurdu.
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile TBMM Başkanı Binali Yıldırım da salona geldi.
Erdoğan burada yaptığı konuşmanın sonunda "İstanbul arkamızda olduğu sürece üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir mücadele yoktur. Şimdi sırada bu mücadeleyi birlikte vereceğimiz arkadaşlarımızı tanıtmaya geldi" dedi. Erdoğan isimleri açıkladı. 
Adalar: Özlem Öztekin Vural
Arnavutköy: Ahmet Haşim Baltacı (Mevcut başkan)
Ataşehir: İsmail Erdem
Avcılar: İbrahim Ulusoy
Bağcılar: Lokman Çağırıcı
Bahçelievler: Hakan Bahadır
Bakırköy: Mehmet Umur
Başakşehir: Yasin Kartoğlu (Mevcut başkan)
Bayrampaşa: Atila Aydıner (Mevcut başkan)
Beykoz: Murat Aydın
Beylikdüzü: Mustafa Necati Işık
Beyoğlu: Haydar Ali Yıldız
Büyükçekmece: Mevlüt Uysal
Çatalca: Mesut Üner
Çekmeköy: Ahmet Poyraz (Mevcut başkan)
Esenler: Mehmet Tevfik Göksu
Esenyurt: Azmi Ekinci
Eyüpsultan: Deniz Köken
Fatih: Ergün Turan
Gaziosmanpaşa: Hasan Tahsin Usta (Mevcut başkan)
Güngören: Bünyamin Demir
Kadıköy: Özgül Özkan Yavuz
Kağıthane: Mevlüt Öztekin
Kartal: Ebubekir Taşyürek
Küçükçekmece: Temel Karadeniz (Mevcut başkan)
Pendik: Ahmet Cin
Sancaktepe: Şeyma Döğücü
Sarıyer: Salih Bayraktar
Sultanbeyli: Hüseyin Keskin (Mevcut başkan)
Sultangazi: Abdurrahman Dursun
Şile: İlhan Ocaklı
Şişli: Nihal Yıldırım
Tuzla: Şadi Yazıcı
Ümraniye: İsmet Yıldırım
Üsküdar: Hilmi Türkmen (Mevcut başkan)
Zeytinburnu: Ömer Arısoy.

3 İlçede MHP’nin adayına destek
MHP ile Cumhur İttifakı olarak müşterek çalışmalar yapıldığı söyleyen Erdoğan, "Sayın Genel Başkan ile zaman zaman bir araya geldik. Arkadaşlarımız teknik çalışmaları yürüttüler. Bunun sonucunda 3 ilçede biz aday göstermiyoruz. Cumhur İttifakı adayı olarak 3 isim belirledik" dedi. Erdoğan'ın açıklamasına göre AK Parti şu 3 ilçede MHP'nin adaylarını destekleyecek:
Beşiktaş: Serkan Toperi 
Maltepe: Ahmet Baykan
Silivri: Volkan Yılmaz.

İstanbul adayı Binali Yıldırım
Erdoğan, ilçe adaylarını açıkladıktan sonra "Böylece ilçelerimizi tamamlamış olduk. Şimdi Büyükşehir Belediye Başkan adayımıza geliyoruz. Zaten tanıtım filmini gördüğünüzde adayın kim olduğunu anlayacaksınız" dedi. Ardından Binali Yıldırım'ın görüntülerinin olduğu bir kısa bir belgesel yayınlandı.

İstanbul’a hizmet Türkiye’ye hizmettir
Erdoğan ardından "En güzide, kıdemli, tecrübeli, pratik, icraatçı bir ismi aday olarak gösterdik" diyerek Binali Yıldırım'ı kürsüye çağırdı. 
Kürsüye çıkan Yıldırım, bir konuşma yaptı. "Ben İstanbul'un denizine aşığım. Kasımpaşa'da büyüdüm” diyen Yıldırım şöyle devam etti:
"Ben İstanbul'un denizine aşığım. Kasımpaşa'da büyüdüm. İDO Genel Müdürü olarak ekibinde yer alma şerefine nail oldum. İstanbul'un insanı ile Marmara'yı boğazı barıştırmak için kucaklaştırmak için deniz taşımacılığını yaygınlaştırdık. Bu masmavi denize bir tuz tanesi kadar faydam olduysa rabbime binlerce kez şükrediyorum. Liderimizle İstanbul için çok çalıştık. Marmaray, Avrasya, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Osman Gazi Köprüsü, İstanbul Havalimanı... Allah'ın izniyle bu hizmetleri de tamamladık. İstanbul'a hizmet biter mi? Bitmez. Benim bu şehre bu güzel şehre daha fazla hizmet borcum var. Her gün metrobüsle ekmeğinin peşine düşen kardeşime borcum var. Her sabah okul yoluna çıkan çocuklara gençlere borcum var. Şimdi bu borcu ödemeye geliyorum. Buraya TBMM Başkanlığından geliyorum. Kurtuluş Savaşını yöneten 15 Temmuz'da hainlerin sallayıp yıkamadığı Türk milletinin çelik iradesini yedi düvele gösteren Gazi Meclis'ten. Her İstanbullu'nun başkanı olacağım. Kadıköy'ün de Sultanbeyli'nin de sorunlarını çözeceğim.  Üsküdar'ın da derdi benim Bakırköy'ün de. Beyoğlu'nun isteği benim için talimat Sarıyer'in de. İstanbullular sizlerle birlikte başaracağız. İstanbul'a hizmet Türkiye'ye hizmettir. İstanbul'a hizmet hakka hizmettir."

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473