banner564

Vakıflara öneri sunacak

Başbakan Erhürman, Dome Otel sözleşmesinin uzatılmasından yana olduğunu açıkladı

Vakıflara öneri sunacak
banner598

Başbakan Tufan Erhürman, Dome Otel ile ilgili tartışmalara değinerek, ihaleye çıkılmaması ve mevcut olan sendika ile yeni bir sözleşme yapılarak, dışardan bağımsız bir denetçi atanmasını Vakıflar Yönetim Kurulu’na önereceğini açıkladı. Dome Otel için ihaleye çıkılması gerektiği yönündeki görüşlere karşı olduğunu ima eden Erhürman, “Bu ülkede ihale açılması isteniyorsa o zaman tüm verilen ihalesiz sözleşmeleri ihaleye açacağız. Üniversite ve turistik yerleri de ihaleye çıkacağız. Varsa böyle bir dünya insanlar gelir yatırım yapar sonra da bunları kabul ederse evet yapalım ve ihaleleri açalım” dedi.

Başbakan Tufan Erhürman, önceki akşam BRT’de katıldığı bir programda Dome Otel konusunda açıklamalarda bulundu. 
Erhürman, Dome Otel konusunda birçok iddialar atıldığını ve iddialarla etki alanı yaratılmaya çalışıldığını belirterek, ancak bu konunun hukuki tarafı olduğunu ve bunu objektif olarak bu akşam paylaşacağını ve herkesin ondan sonra karar vereceğini belirtti.
Başbakan Erhürman, Sayıştay’ın genel olarak görevinin rapor yazma olduğunu maliye dışında diğer konularda görüş verme hakkı olmadığını ve Başbakan’a görüş veremeyeceğini açıkladı.
Sayıştay’ın Dome Otel konusunda görüş vermesinin doğru olmadığını anlatan Başbakan, bir görüş sorulacaksa Başsavcılığa gidildiğini anlattı.
Sayıştay raporlarının önce denetçiler tarafından hazırlandığına da dikkati çeken Başbakan Erhürman, Sayıştay’ın görüşünde son derece tartışma yaratacak bir takım maddeler yer aldığını belirtti.
Erhürman, Sayıştay’ın kamu ihale yasasında ısrar ederek yanlış yaptığını ifade ederek, Vakıflar İdaresi’nde mali rapor krizi yaşandığını ifade etti.

23 ihalesiz kiralama var
Sayıştay’ın hukuki olması nedeniyle görüş veremeyeceğini ancak verdiği görüşün de son derece tartışma yarattığını ifade eden Başbakan Erhürman, vakıflarda 2017-2018 döneminde 23 adet ihalesiz kiralama yapıldığını açıkladı.
Sözleşme süresi bitmeden bazı sözleşmelerin de uzatıldığını belirten Erhürman, tüm bunların var olduğunu ancak Sayıştay’ın sadece tek bir sözleşmeyi değerlendirerek, Vakıflar İdaresi’nde son bir yılda yapılanlara bakılmadan böyle bir görüş verdiğini ve tek bir sözleşme için ihale yapılması görüşünü verdiğini söyledi.
Neden Dome Hotel üzerinde tartışma yaşandığının sorulması üzerine Başbakan Erhürman, “Bu ülkede ihale açılması isteniyorsa o zaman tüm verilen ihalesiz sözleşmeleri ihaleye açacağız. Üniversite ve turistik yerleri de ihaleye çıkacağız. Varsa böyle bir dünya insanlar gelir yatırım yapar sonra da bunları kabul ederse evet yapalım ve ihaleleri açalım” dedi.
Dome Hotel’de hiçbir sorun olmadığını belirten Erhürman, Dome Hotel’de çalışanların otelin hissedarları olduğunu ve o bilinçle çalıştıklarını kaydederek, çalışanların hissedar olması nedeniyle Dome Hotel’in farklı bir yere sahip olduğunu vurguladı.
Dome Hotel konusunda Yönetim Kurulu’nda değerlendirilmesi için Başbakan olarak görüşlerini belirteceğini ifade eden Başbakan Erhürman, bu konudaki görüşlerini de madde madde açıkladı.
Başbakan, kendi görüşünün Dome Hotel’de ihaleye çıkılmaması ve mevcut olan sendika ile yeni bir sözleşme yapılarak, dışardan bağımsız bir denetçi atanmasını Vakıflar Yönetim Kurulu’na önereceğini açıkladı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474