banner564

Hükümet kararlı

Başbakan Davutoğlu, bütün tahrik ve provokasyonlara rağmen çözüm sürecinin neticelendirileceğine vurgu yaptı

Hükümet kararlı
banner598
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, çözüm sürecine ilişkin, "Bizim irademizle başlamıştır. Bizim irademizle devam etmiştir, bizim irademizle devam edecektir. Aksini düşünen Türkiye'nin bütünlüğünü düşünmüyor, demektir. Bu süreci biz neticelendireceğiz. Bütün tahrik ve provokasyonlara rağmen neticelendireceğiz" dedi.
Davutoğlu, AK Parti'nin resmi yayın organı "Türkiye Bülteni" dergisine, röportaj verdi. 

"Kan ve gözyaşının geri gelmesine müsaade etmeyeceğiz"
"Bizim hudutlarımız dışındaki gelişmelerin tahrik ve provokasyonların bizim çözüm siyasetimizi, irademizi negatif yönde etkilemesi mümkün değildir" ifadesini kullanan Davutoğlu, şunları kaydetti:
"Buna izin vereceğimizi düşünenler, büyük bir yanılgı içindedir. Herkes emin olsun ki kan ve gözyaşının geri gelmesine müsaade etmeyeceğiz. Keza şunu açıkça ifade ederim ki çözüm süreci hükümetimiz için, devletimiz için, milletimiz için geri dönülmez bir irade beyanıdır. İslam, barış dinidir ve biz de sonuna kadar barıştan, adaletten yanayız. Türkiye ahlaki pozisyonundan asla vazgeçmeyecektir. Bizler Türkiye'nin tezlerini, bütün dünyaya anlatmaya devam edeceğiz. Ancak şu da unutulmamalı; çözüm süreci kamu düzeninin alternatfi de değildir."

"İslam ve terörü aynı cümlede kullanmak" 
Davutoğlu, "Uluslararası arenada Türkiye ile ilgili bir algı operasyonunun olduğunu görebiliyoruz. Son günlerde New York Times’ta ‘Işid’e Türkiye’den yoğun katılım olduğu’ şeklinde bir haber yapılması ve bu haberde kullanılan fotoğraf çok tartışıldı. İslam’ın terör ile bir arada anıldığı bu ve bunun gibi algı operasyonlarına karşı,  doğru bir Türkiye imajı ve algısı için farklı bir çalışma olacak mı bu süreçte?" sorusuna şu karşılığı verdi:
"O fotoğrafı veren gazete daha sonra bir düzeltmeyle bir anlamda özür diledi ama tabii ki sizin de işaret ettiğini mesele o değil. Kuzuya kusur atfeden, üstenci oryantalist yaklaşım ne yazık ki değişmemiştir. Onca insan hakları edebiyatına, evrensellik iddiasına rağmen. İslam ve terörü aynı cümlede kullanmak karanlık bir ruh taşımak demektir. İslam karşıtlığını besleyen bu yaklaşım barış ve huzur istemeyen bir anlayıştır..."

Güncelleme Tarihi: 02 Kasım 2014, 09:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473