banner564

Yorgacis istifa edecek

Anastasiadis ile Merkez Bankası arasındaki kriz giderilemedi

Yorgacis istifa edecek
banner598
   Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis ile Merkez Bankası Başkanı Hristalla Yorgacis arasında büyük bir gerginliğin yaşandığı, bu gerginliğin, Yorgacis’in istifasına yol açmasının beklendiği belirtildi. 
   Rum basını, Anastasiadis ile Merkez Bankası arasında yaşanan olaylara, gerek manşetlerden gerekse iç sayfalarda geniş yer verdi.
   Haberi “Anastasiadis Merkez Bankası ile (Yine) Kriz- Anastasiadis, Yeni Başkan Hristalla Yorgacis’e Cephe Açtı” başlıklarıyla aktaran Fileleftheros gazetesi, Rum Merkez Bankası Başkanı Hristalla Yorgacis ve kızıyla ortaya çıkan kurumsal sorunun öngörülmeyen boyutlar kazanmakta olduğunu yazdı.
   Gazete, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis ve Yorgacis arasındaki krizin, Yorgacis’in kızı ve eski eşinin, Andreas Vgenopulos’un, Rum yargısı önünde temsil etmeyi üstlenmesi ve Yorgacis’in atanmasına ilişkin sözleşmeden, daha önceki sözleşmelerde yer alan, Merkez Bankası Başkanı’nın direkt veya dolaylı bir şekilde kendisi veya kan bağı olan yakın bir akrabasını istihdam etme hakkına sahip olmadığı şeklindeki öngörünün çıkarılmasıyla yaşandığını belirtti.
   Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in yazılı bir açıklama yaparak Merkez Bankası Başkanı Hristalla Yorgacis’in Meclis Kurumlar Komitesi önünde yaptığı “Anastasiadis’in, kızı ve eski eşinin Vgenopulos’un savunulmasını üstlendiğini ve söz konusu öngörünün çıkarıldığını bildiği” şeklindeki açıklamalarını yalanladığını belirten gazete, Anastasiadis’in böylelikle Yorgacis’i ortada bıraktığını yazdı.

Güncelleme Tarihi: 02 Kasım 2014, 09:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473