banner564

Hürmetle anıyorum

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Ermeni Patrikhanesi’nde yapılan dini törene mesaj gönderdi:

Hürmetle anıyorum
banner598
Mesajına "Sayın Aram Ateşyan, Türkiye Ermenileri Patrik Genel Vekili" hitabıyla başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ermeni vatandaşlar için özel bir anlam taşıyan bu günde, Birinci Dünya Savaşı şartlarında hayatını kaybeden tüm Osmanlı Ermenilerini saygıyla andı, çocuklarına ve torunlarına taziyelerini sundu.
Erdoğan devamında, "Osmanlı İmparatorluğu’na ve Cumhuriyetimize yaptıkları ekonomik, sosyal, kültürel, siyasi katkıları daima takdirle hatırladığımız Ermeni toplumunun, coğrafyamızın her köşesindeki hatıralarını güzel duygularla yâd ediyorum. Bu vesileyle, rahatsızlığı sebebiyle tedavi gören Patrik Sayın Mesrob Mutafyan’a da şifa temenni ediyorum." dedi.
Rahmet diledi
"Değerli Ermeni vatandaşlarım" diyen Erdoğan mesajında, "İnsanlığın en büyük felaketlerinden olan Birinci Dünya Savaşı’nda, Osmanlı İmparatorluğu sınırları içinde de her milletten milyonlarca insan ebediyete intikal etti. Bu savaş sırasında, etnik ve dini kimliği ne olursa olsun, benzer şartlar altında hayatlarını yitiren Osmanlı vatandaşlarının tamamını da rahmetle ve hürmetle anıyorum." ifadelerine yer verdi.

Güncelleme Tarihi: 25 Nisan 2015, 08:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473