banner564

İddialar çürütüldü

Afrin harekâtı başarıyla sürdürülürken, TSKnın hastane bombalandığına dair haberlere video görüntüleriyle cevap verildi

İddialar çürütüldü
banner598

Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında Afrin harekât alanında doğudan batıya ve batıdan doğuya ilerleyen Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) birlikleri, Afrin'in kuzeyinde buluştu. Afrin'deki terör hedeflerine yönelik düzenlenen Zeytin Dalı Harekâtı devam ediyor. Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Afrin harekât alanında doğudan batıya ve batıdan doğuya ilerleyen birliklerin Afrin'in kuzeyinde buluştukları belirtildi. TSK ve ÖSO, Afrin’in 12 köyünü daha teröristlerden temizleyerek, Mabatlı belde merkezi ile Afrin ilçe merkezinin ana karayolu bağlantısını kesti. TSK ve ÖSO, Afrin'in Mirkan, Sino, Tatara, Çatalkapı ve Şeyh Obası köylerini teröristlerden temizlemesiyle terörden arındırılan köy sayısı 12'ye yükseltildi. Afrin'de Zeytin Dalı Harekâtı’nın başlangıcından bu yana etkisiz hale getirilen terörist sayısı 3 bin 569'a yükseldi.

TSK, “Gerçek dışı”
Öte yandan TSK'dan yapılan açıklamada, "Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Afrin'de hastane bombalandığına dair haberler gerçek dışıdır" denildi. Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Afrin'de hastane bombalandığına dair haberlerin gerçek dışı olduğunu bildirdi. Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Zeytin Dalı Harekâtı’nın sivil/masumlara ve çevreye kesinlikle zarar verilmeyecek şekilde icra edildiğinin altı çizilerek, "Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Afrin'de hastane bombalandığına dair haberler gerçek dışıdır" bilgisi paylaşıldı.

Gerçeği gösterdi
TSK, sosyal medya hesabından skandal iddia ile ilgili yeni bir açıklama yaparak Afrin’de “vuruldu” denilen hastanenin son görüntülerini yayınladı. TSK açıklamasında “PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütleri tarafından Türk Silahlı Kuvvetlerince vurulduğu iddia edilen Afrin Hastanesinin 17 Mart 2018 saat 09.43 itibariyle durumuna ait görüntü” denildi.

Türk askerini kötülemek için yapıyorlar
Bu arada YPG/PKK'lı teröristlerin, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) hakkında olumsuz algı oluşturmak amacıyla Suriye'nin kuzeyindeki Afrin'in birçok noktasında araç ve binaları ateşe verdiği belirtildi. Harekât kapsamında çevresi kuşatılan Afrin şehir merkezinden sivillerin çıkışını engellemek isteyen teröristler, TSK hakkında olumsuz algı oluşturmak ve kara propaganda yapmak amacıyla her türlü yola başvuruyor. Teröristlerin bu kapsamda Afrin'in birçok noktasında araç ve binaları ateşe verdiği kaydedildi.

İdlib'de yeni ateşkes gözlem noktası
Türk Silahlı Kuvvetleri, Suriye'de yedinci gözlem noktasını kuruyor. TSK Konvoyu, İdlib'deki çatışmasızlık bölgesinde yeni ateşkes gözlem noktası kurmak üzere Anadan ilçesine intikal etti. Sabah saatlerinde Türkiye'den İdlib'e giren askeri konvoy, gerginliği azaltma bölgesi içinde yer alan Halep'in kuzeybatı kırsalına güvenli şekilde ulaştı. Anadan'a bağlı bir köyün tepesine yerleşen TSK unsurları, Halep'in kuzey kırsalına ve karşısındaki rejim güçlerine hakim durumda bulunuyor.  Dört no'lu gözlem noktası Türkiye-Suriye sınırından yaklaşık 35 kilometre derinlikte yer alıyor. İdlib'in kuzeyinden güneyine uzanacak intikalde TSK'nın toplam 12 bölgede gözlem noktası kurması öngörülüyor. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473