banner564

“İftirayı yapanlar alçaktır”

Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti bizim dönemimizde bugüne kadar hiçbir terör örgütüne en ufak bir destek vermemiştir” diyerek iddiaları yanıtladı

“İftirayı yapanlar alçaktır”
banner598
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Erdoğan, Rize Valiliği önünde düzenlenen toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, son günlerde Doğu ve Güneydoğu Anadolu’daki şehirlerde, Ankara, İstanbul ve İzmir gibi büyükşehirlerde yaşanan hadiselere dikkat edilmesi gerektiğini belirtti.
“Hiç endişeniz olmasın askerimiz, polisimiz, istihbarat birimlerimiz son derece başarılı biçimde onlarla gereken mücadeleyi veriyorlar” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bingöl’de 2 polisi şehit eden “alçakların” başarılı bir operasyonla ölü olarak ele geçirildiğini, Türk bayrağını ateşe veren “hainlerin” yakalandığını, şehirlerdeki başarılı operasyonlarla zanlıların tek tek toplandığını söyledi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:
 “Daha da fazlası yapılacak. Sokaktaki bu teröristler ile onları sokağa itekleyen, onların arkasına saklanan siyasetçi kılığındaki korkaklardan da bu tahriklerin hesabı sorulacaktır, bunu bilmenizi istiyorum. Bir taraftan ‘Sokağa dökülün’ diyeceksin, öbür taraftan ‘Biz özgürlük, barış, demokratik hakları kullanın’ dedik, ‘Şiddete başvurun demedik’ diyeceksin. Bu nasıl bir siyasi sorumluluktur? Böyle bir şey olabilir mi? Siz neden rahatsız oldunuz? Mutluluk, huzur, refah bu mu sizi rahatsız etti?

"TSK hiç olmadığı kadar donanımlı, müteyakkız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, sokaklarda şiddet olayları yapanların, onları sokağa itenlerin Türkiye Cumhuriyeti devletinin bundan 15 - 20 yıl önceki şartlarda olmadığının farkında olmadıklarına işaret ederek, Türk Silahlı Kuvvetlerinin hiç olmadığı kadar donanımlı, müteyakkız, emniyet teşkilatının da son derece dikkatli, tecrübeli, bu tür olaylara karşı hazırlıklı, istihbarat birimlerinin de hiç olmadığı kadar aktif ve başarılı olduğunu anlattı.
Son günlerde eylemlerin Suriye’nin Ayn El-Arab, diğer ismiyle Kobani’de yaşanan olaylarla alakası olmadığına dikkati çeken Erdoğan, şöyle devam etti:
“Günlerdir terör örgütüyle aynı çizgide yayın yapan, terör örgütüne methiyeler düzen sorumsuz bazı medya kuruluşları, sorumsuz bazı kalemler de bunun içinde. Bu olayların arkasında o malum uluslararası medya kuruluşları var. Bu olayların arkasında, Türkiye aleyhine her türlü ihanet fırsatını değerlendirmeye çalışan o Penslivanya da var. Dikkat edin hepsi aynı anda ve aynı dille, aynı üslupla saldırıya geçti. Ne dediler? ‘Türkiye IŞİD’e yardım ediyor’ dediler. Türkiye Cumhuriyeti gerek başbakan olduğum dönemde gerekse şu andaki başbakan ve hükümetimiz bugüne kadar hiçbir terör örgütüne en ufak bir destek asla vermemiştir. Bu tür iftirayı yapanlar, hükümetimize, devletimize bu tür iftirayı yapanlar çok açık ve sert konuşuyorum, alçaktır, bunlar vatan hainidir. Kim bu ifadeleri kullanıyorsa hukukta bir kaide var, 'İddia sahibi iddiasını ispatla mükelleftir.”

Güncelleme Tarihi: 12 Ekim 2014, 09:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473