banner564

“İhanetin cezasını çekiyorlar”

Bülent Arınç, terör örgütü IŞİD'in eline geçmek üzere olan Kobani hakkında, tarihten örnekler vererek ilginç tesbitlerde bulundu

“İhanetin cezasını çekiyorlar”
banner598
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, AK Parti İl Başkanlığınca Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen bayramlaşma töreninde yaptığı konuşmada,  Türkiye'nin çevresinde kötü olaylar cereyan ettiğini, bunların yaşanmasını istemediklerini ve iktidara geldiklerinde, "Komşularımızla dost olmalıyız" dediklerini anlattı.
Bu süreçte komşu ülkelerle dostluk kurmayı başardıklarını ancak bunun başka çevrelerce bozulduğunu dile getiren Arınç, şu değerlendirmelerde bulundu:
"Sebep biz değiliz. Kusur da bizde değil. Birileri işe karıştı. Suriye'deki olaylar çıkmadan 6 ay önce biz ne yapmıştık biliyor musunuz? Bilmiyorsunuz, ben söyleyeyim. Irak, Suriye, Lübnan ve Ürdün, 4'lü bir protokol imzalamıştık. Artık birbirimizle serbest ticaret yapacağız ve Türkiye, ihracatıyla da yatırımıyla da kalkınmasıyla da bu ülkelere örnek olacak ve bir arada kalkınacağız. Bunu bozmak, aradaki ilişkilerin kötü olmasını, Ortadoğu'nun yine bir kan gölüne dönüşmesini isteyenler işi bozdu. Allah o bozanların hesabını görsün. Allah o ülkeleri kan gölüne çeviren zalimlere fırsat vermesin. Rabbim, insan celladı olmuş, birbirini Allahuekber diyerek boğazlama gafletine düşmüş bu zavallıları ya ıslah etsin, ıslahları mümkün değilse de 'Kahhar' ismiyle kahretsin. Başka ne diyelim."

2 Milyon insan sığındı
Türkiye'ye 2 milyon insanın sığındığını bildiren Arınç, eskiden olsa ülkenin bu insanlardan 10'una bile bakamayacağını ifade etti. Bu 2 milyon kişiye neredeyse 3 milyar doların üzerinde masraf yapıldığını söyleyen Arınç, "Allah'ın izniyle gık bile demiyoruz. Paramız var, bütçemiz var, bereketimiz var, niyetimiz var. Mazlum ve mağdur, kim aman derse imdadına koşacak vicdanımız var, ahlakımız var" diye konuştu.

“Pergelle sınır çizdiler”
Kobani'nin (Ayn el Arap), terör örgütü IŞİD'in eline geçmek üzere olduğuna işaret eden Arınç, o bölgeyi çok iyi bildiğini, Ürdün, Bahreyn, Kuveyt, Suudi Arabistan ve Suriye'ye pek çok kez gittiğini anlattı.
Oralardaki izlenimlerini aktaran Arınç, şöyle devam etti:
"O bölgedeki insanlar, özellikle yaşlıları, bilginleri, alimleri, eşraftan olan insanlar hep şunu söyler; 'Osmanlı'ya ihanetin cezasını çekiyoruz. Osmanlı varken huzur ve güvenlik içindeydik. Haremi Şerif'i, Hicaz bölgesini, Yemen'i, Şam'ı siz savundunuz ama içimizden bazı gafiller size ihanet etti. Sizi buradan kovdu, İngiliziyle, başka ülkesiyle... Sonra oturdular, pergelle sınırları çizdiler, yapmacık devletler çıktı ortaya ve şimdi birbirimizi boğazlıyoruz.' Her şeyin bir öncesi vardır. Hiçbir şey sebepsiz değildir. Bakınız bu Kobani bölgesinde Kürtler yaşıyor. Biz onlara 'kardeşlerimiz' diyoruz. İnancımız bir çünkü. Esed zamanında Kamışlı'da, Kobani'de, Haseke'de yaşayan Kürtlerin hiçbirine vatandaşlık verilmemişti. Nüfus cüzdanları bile yoktu. Türkiye'ye giriş çıkışları bile sorun oluyordu. Türkiye'nin ısrarıyla Esed, kısmen de olsa onlara vatandaşlık vermeye, onları insan olarak görmeye başladı ve Türkiye ile adeta sınırlar ortadan kalktı, akrabalar kucaklaştı."

Güncelleme Tarihi: 06 Ekim 2014, 09:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473