banner564

İki günde 18 bin kişi

Telabyad’ı IŞİD’in elinden almak için başlatılan savaştan dolayı bölgeden kaçıp Türkiye’ye sığınan insanların sayısı her geçen saat artıyor

İki günde 18 bin kişi
banner598
PYD ile bir araya gelen Özgür Suriye Ordusu'nun Telabyad’ı IŞİD’in elinden almak için başlattıkları savaştan dolayı bölgeden kaçıp Türkiye’ye sığınan insanların sayısı her geçen saat artıyor.
Sıcaklığın 45 derece olduğu bir ortamda, içinde acil ihtiyaçları bulunan torba ve valizler ile sınıra gelen Suriyelilerin Türkiye’ye girişlerine izin veriliyor. Kadın-erkek, yaşlı-genç binlerce Suriyeli sığınmacı Türk yetkililerinin izin vermesi ile Akçakale ilçesinden girişleri devam ediyor. Sınır kapısında yerli yabancı onlarca televizyon kanalı gelen mültecilerin dramlarını canlı olarak seyircilerine yansıtıyor. 
Türkiye sınır kapısında ve sınır boyunca güvenlik önlemlerini artırdı. Sınırda birçok yere siper kazarak beton ve briketle sınıra asker yığıyor. Koalisyon güçlerine ait uçakların Rakka, Suluk ve çevre köylerinde hava bombardımanı başlatmasının ardından kaçanların sayısının 40 bini geçmesi bekleniyor.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Şanlıurfa Milletvekili Nurettin Nebati, iki günde Telabyad’dan Türkiye’ye sığınanların sayısının 18 bine ulaştığını söyledi. Nebati, Türkmenlerin Islahiye, Kürtlerin Suruç, Arap kökenli vatandaşların ise Derik’teki mülteci kamplarına yerleştirildiğini ifade etti.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Şanlıurfa Milletvekili Nurettin Nebati, çatışmaların yaşandığı Suriye sınırına gelerek incelemede bulundu. Telabyad’dan kaçanların sığındığı sınıra gelen Nurettin Nebati burada yaptığı açıklamada, 2 gün içinde Türkiye’ye sığınanların sayısının 18 bine ulaştığını söyledi. Türkiye gelen sığınmacılardan bir kısmının burada akrabaları yanına yerleştiğini dile getiren Nebati, bir kısmının da çadır kentlere gönderildiğini kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 16 Haziran 2015, 09:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473